Mari o "Adrija turu": Neki igrači se nisu pridržavali pravila - BIGportal.ba
Sport Tenis

Mari o “Adrija turu”: Neki igrači se nisu pridržavali pravila

Britanski teniser Endi Mari govorio je Adrija turu i problemima sa koronavirusom, koji su otpočeli od momenta kada je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan.

Pored Bugarina, od igrača su zaraženi još i Borna Ćorić i Viktor Troicki.

Komentari, uglavnom kritički, pristižu iz celog sveta.

“Uvek sam imao dobar odnos sa Novakom. U pogledu na ono što se dešavalo tamo, nije izgledalo dobro. Kada prolazimo kroz ovakvo vreme, važno je da najbolji svetski sportisti širom planete pokažu kako situacija treba da se shvati izuzetno ozbiljno, uz mere socijalne distance i sve drugo što je predviđeno”, rekao je Mari.

Mari se nada da će svi iz ove situacije nešto naučiti

“Međutim, tamo je bilo par igrača koji se nisu najbolje pridržavali pravila što ne šalje pravu sliku o našem sportu, kada se nešto ovako desi. Nadam se da ćemo svi naučiti nešto iz ove situacije i shvatiti je potpuno ozbiljno, jer se na kraju teniska sezona neće vratiti ako svake nedelje budemo imali ovakve probleme i teniseri budu radili šta žele”, dodao Mari.

Britanac kaže da bi sve mere i preporuke trebalo da se poštuju, kako se situacija iz Zadra ne bi ponovila.

“Nadam se da neće biti puno loših rezultata, tamo nije bilo velikog izbijanja korona virusa, jer, koliko sam shvatio, u Srbiji i Hrvatskoj su se veoma dobro nosili sa Kovid-19 virusom. Ali kada jednom otpočnete sa masovnim okupljanjima na kojima ima i ljudi koji dolaze sa drugih krajeva sveta, to je recept da sve ponovo krene. Ovo je lekcija koju svi treba da naučimo”, zaključio je Mari.

Mari bi ove nedelje trebalo da nastupi na egzibiciji “Borba Britanaca”.

Danas objavljeno

Efes deklasirao Zvezdu, povreda Lojda

D

Vorli osvojila Kronplac, prva pobjeda poslije dvije godine

D

Otvorio se Jović: Nisam mogao da pričam sa Zidanom

D

Ostavite komentar