Maratonska ljubav: Da li je previše imati seks 11 puta dnevno? - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Maratonska ljubav: Da li je previše imati seks 11 puta dnevno?

Može li previše seksa biti opasno za žensko zdravlje? Odgovor su dali stručnjaci, na osnovu konkretnog primera i “problema” s kojim se suočila jedna od čitateljki britanskog “Gardijana”.

Ona je ispričala da ona i njen dečko uživaju u seksualnim maratonima, pa imaju odnose 11 puta dnevno. Američka psihoterapeutkinja Pamela Stivenson Konoli specijalizovana za lečenje seksualnih poremećaja dala je odgovor na njeno pitanje da li je to previše.

Ako ste se i vi pitali koliko puta dnevno je normalno imati odnose, evo odgovora.

“Oboje imamo izuzetno visoke seksualne nagone i dobro se slažemo. Ali brinem da možda možemo da oštetimo svoje telo. Nedavno smo imali odnos 10 puta dnevno. Za vreme našeg 11. pokušaja bilo je previše bolno nastaviti. Potražila sam savet kako da ga manje povredim ili koliko dugo vremena treba da se oporavim”, pitala se čitateljka.

Mišljenje stručnjaka je da bi seks trebalo da bude prijatan, pa bi trebalo da prestanete ukoliko vas boli.

“Ako boli, prestanite, osim ako vam se naravno to ne sviđa, moj savet ovde nije za one koji erotizuju bol. Seks nije konkurencija, niti igra hrabrosti. Pazite na svoje telo i razmislite o tome da li težite kvalitetu ili kvantitetu. Imaćete daleko zadovoljniji seks ako se fokusirate na pružanje i primanje zadovoljstva”, tvrdi dr Stivenson Konoli.

Usmerenost na ciljeve, dodaje, uvek smanjuje uživanje, prenosi portal Klix.

Danas objavljeno

U Nepalu putnici morali da (po)guraju avion!

Vanja A

Otkriveni detalji svađe između Kate Middleton i Meghan Markle

Vanja A

Faca štiti Carrie i u stvarnom životu: Sarah Jessicu Parker brani od optužbi Kim Cattrall

Vanja A

Ostavite komentar