5. Oktobra 2020.

Maraja Keri objavila dvostruki album “The Rarities”

Big Portal

Na novom izdanju nalazi se i do sada neobjavljena pjesma “Save the Day”, za koju Maraja kaže: “Počela sam da je pišem davno, ali mi se učinilo da tek sada njeno značenje korespondira sa sadašnjicom, pogotovo stih ‘svi smo u ovome zajedno’, jer numera šalje poruku nade, opstanka i želju da se ljudi okupe oko borbe za zajedničko dobro”.

U kompoziciji “Save the Day” umjetnica koristi sempl čuvenog hita grupe “The Fugees” – “Killing Me Softly”, odnosno vokal nekada popularne muzičarke Lorin Hil.

RnB i pop diva Keri lično je odabrala 32 pjesme iz svog veoma bogatog opusa, za kolekciju koja reflektuje njenu karijeru od 1990. godine do danas, a na ovom materijalu (Columbia Records/Legacy), nalaze se i njene neobjavljene pjesme, kao i B-strane rijetkih limitiranih izdanja.

Album “The Rarities” dio je kampanje #MC30, kojom muzička zvijezda obilježava tri decenije od izlaska svog debi albuma i početka lansiranja u sferu pop muzike i kompletne industrije šou biznisa.

Obožavaoci i pratioci ove pjevačice mogu na njenim društvenim mrežama da čuju i vide bonus snimke, remikse, “a capella” verzije i neke odlomke sa koncerata i turneja.

Pjevačica predstavlja svojevrsni fenomen, jer je prodala preko 200 miliona albuma, najuspješniji je solo izvođač sa 19 numera na pobjedničkim listama Bilbordovih singlova, koje je sve i napisala.

Kao tekstopisac, kompozitor i producent ušla je u Kuću slavnih – “Songwritters Hall Of Fame”, a trijumfovala je na mnogim ceremonijama i osvajala nagrade “Gremi”, “American Music Awards”, “Billboard”, a dobitnica je i “World Music” nagrade kao “najtiražnija umjetnica novog milenijuma”.

Maraja Keri je kao i mnoge njene koleginice iskusila i glumački zanat, igrajući u muzičkim filmovima i ljubavnim komedijama – “Glitter”, “Wise Girls”, “The Baćelor”, nagrađena je na festivalu u Palm Springsu za glumački proboj u filmu “Precious” (2009).

Osim umjetnosti, ona je veliki filantrop i dobrotvor, velikodušno ulaže svoje vrijeme i energiju raznim humanitarnim društvima – “Save the Music”, “World Hunger Relief”, “The Elton John AIDS Foundation”.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare