5. Juna 2022.

Maraja Keri dobila tužbu zbog hita iz 1994. godine

Big Portal

Tekstopisac Endi Stoun kaže da je koautor pesme sa istim imenom, koja se pojavila pet godina ranije, tvrdeći da je Maraja Keri iskoristila njegovu „popularnost i stil“.

Iako dve pesme izgledaju muzički različito, Stoun tvrdi da je Keri izazvala zabunu i da nije tražila dozvolu da nazove pesmu tako, na šta pevačica još nije odgovorila.

“Sve što želim za Božić si ti” Maraje Keri jedna je od najpoznatijih božićnih pesama svih vremena, a otkako se pojavila na albumu “Srećan Božić” 1994. godine, bila je na vrhu top-lista u nekoliko zemalja i do 2017. godine je Keri od njenog emitovanja zaradila više od 60 miliona dolara, a samo na platformi Spotifaj strimovana je milijardu puta.

Stoun je u tužbi naveo da od pevačice traži odštetu od najmanje 20 miliona dolara i tvrdi da su Keri, njen koautor Volter Afanasijef i izdavačka kuća Soni Music Entertainment zaradili “nezasluženi profit” od pesme i da su “svesno i namerno učestvovali u kampanji” kršenja autorska prava.

Stoun tvrdi da nikada nije dao dozvolu da se njegova pesma koristi u bilo koju svrhu, uključujući “stvaranje izvedenog dela”, ali nije jasno zašto je pokrenuo sudski proces 28 godina nakon što je Keri objavila pesmu.

U žalbi se navodi da su Stounovi advokati prvi put kontaktirali Maraju Keri i druge optužene prošle godine, ali “nisu mogli da postignu bilo kakav dogovor”.

Nije neobično da različite pesme imaju isti naziv, a Kancelarija za autorska prava Sjedinjenih Američkih Država na svojoj veb stranici navodi 177 dela pod naslovom “Sve što želim za Božić si ti”.

Izvor: N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare