Maradona imao osmoro djece: "Još troje za ekipu od 11. Možeš ti to" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Maradona imao osmoro djece: “Još troje za ekipu od 11. Možeš ti to”

Svijet se oprašta od Dijega Maradone koji je preminuo u svom domu u 61. godini, a o njegovom privatnom životu se mnogo pisalo.

Maradona je 2019. prihvatio je da je službeno otac osmoro djece, nakon nekoliko sudskih sporova s njihovim majkama, a Maradonin advokat tad je priznao da bi Argentinac mogao biti otac još djece.

O privatnom životu legendarnog Argentinca često se pisalo, a pažnju medija privukao je prošle godine kad je priznao očinstvo troje djece na Kubi, sa tri različite žene. 

Tokom života Maradona je samo jednom bio u braku. Maradonina prva i jedina supruga bila je njegova dugogodišnja zaručnica Klaudia Viljafane, s kojom se vjenčao 7. novembra 1984. u Buenos Airesu.

Par je bio u braku 20 godina, ali su se razveli 2004. Ostali su u dobrim odnosima i redovno su putovali zajedno nakon razvoda. Dok je ona bila njegova jedina supruga, vjeruje se da je Maradona imao niz afera i bio je prisiljen prihvatiti očinstvo troje djece nakon prekida.

Sa suprugom Klaudijom Maradona je dobio dvije kćerke – Dalmu Nereu, rođenu 1987. i Đianinu Dinoru, rođenu 1989.

Maradona je ranije pobijao očinstvo još djece, ali je 2019. prihvatio je da je službeno otac osmoro djece.

“Još samo troje za ekipu od 11. Možeš ti to”, našalila se Maradonina kći Đianina, koje je svojevremeno bila udata za zvijezdu Manchester Cityja Serđija Akuera.

(Index)

Danas objavljeno

Preminula glumica Natali Delon

D

Otkriveno vrijedan arheološki nalaz u grobnici u Engleskoj

D

Ove tri stvari su najvažnije muškarcima u krevetu

D

Ostavite komentar