Mapa je objavljena: 18 zemalja u crvenom - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Mapa je objavljena: 18 zemalja u crvenom

Sedamnaest od 27 zemalja Evropske unije, kao i Velika Britanija, u crvenoj su zoni na novoj evropskoj karti ograničenja kretanja.

Mapu je objavio Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) i na njoj su samo tri zemlje EU većim dijelom zelene. To su Norveška, Finska i Grčka.

Pet zemalja – Italija, Kipar, Estonija, Litvanija i Letonija većinom su obilježeno narandžastom bojom.

Njemačka, Austrija, Švedska, Danska i Island nisu obilježene bojom zbog nedovoljno podataka o testiranjima.

Prema preporukama, suprotno od onih koji dolaze iz zelene zone, putnicima iz narandžaste i crvene (ili sive) zone mogu biti određena ograničenja, prenosi Dnevni avaz.

Ukupno 16 zemalja Evropske unije, među kojima su Francuska, Španija, Poljska ili Velika Britanija, obilježeno je crvenom bojom.

https://twitter.com/ECDC_EU/status/1316772018604384256

Da bi regija bila klasifikovana u zeleno, ona mora imati manje od 25 novih slučajeva na 100.000 stanovnika tokom posljednje dvije sedmice i manje od četiri odsto pozitivnih testiranih.

Regija je u crvenom kada je broj novih slučajeva u posljednje dveij nedjelje viši od 50 i kada je procenat pozitivnih viši od četiri odsto, ili kada kriterijum novih slučajeva prelazi 150.

U narandžastoj kategoriji su dva slučaja, regije s manje od 50 slučajeva na 100.000 stanovnika, ali procenat pozitivnih viši od četiri odsto, ili ima između 25 i 150 slučajeva na 100.000 stanovnika, ali je procenat pozitivnih testiranih niži od četiri odsto.

TANJUG

Danas objavljeno

Slovenija: Moraćemo da vratimo lokdaun

M.

“Pozivam Vučića i Kurtija”

M.

Objavljen snimak hapšenja Belivukovih članova – jednog policija našla u stanu, drugog u teretani

M.

Ostavite komentar