„Manjača – mjesto susreta“ - BIGportal.ba
Banja Luka Oglasi PR Oglasi

„Manjača – mjesto susreta“

Na lokalitetu Manjače u subotu, 17. septembra 2022. godine, održaće se manifestacija „Manjača – mjesto susreta“, u organizaciji Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka, Gradske razvojne agencije Banja Luka, Turističke organizacije grada Banja Luka i Turističke organizacije Republike Srpske.


Na platou Manjače, okupiće se više od dvadeset udruženja građana i društava iz oblasti turizma, sporta, kulture i dr. (planinari, speleolozi, lovci, ribolovci, paraglajderi, biciklisti, konjički savez, motokros vozači, ronioci, folklorna udruženja i mnogi drugi), koji će posjetiocima ove manifestacije predstaviti svoje aktivnosti.

Manifestacija „Manjača – mjesto susreta“ je društveno korisnog karaktera, a organizuje se u cilju promocije turističkih resursa i prirodnih ljepota planine Manjača i snimanja promo filma kojim će Turistička organizacija Banja Luka i Turistička organizacija Republike Srpske predstavljati Grad Banja Luku i Republiku Srpsku na sajamskim manifestacijama, ali i svim turističkim operaterima i agencijama iz regiona.

Učesnici manifestacije, okupiće se do 10.00 časova na Turističko-rekreativnom centru „Manjača“ (jezero Šljivno), nakon čega će na različitim destinacijama planine Manjača realizovati svoje aktivnosti (šetnje, vožnje i dr.). Povratak učesnika manifestacije na jezero Šljivno predviđeno je za 15.00 časova, nakon čega će biti nastavljeno zajedničko druženje svih učesnika i posjetioca manifestacije, uz prigodan kulturno-zabavni (nastup banjalučkog benda Stringsi i KUD „Veselin Masleša“ Banja Luka).
Manifestaciju će posjetiti veliki broj građana, kao i gostiju i turista iz regiona, te Vas ovim putem pozivamo da ovu društveno-korisnu manifestaciju medijski ispratite i, na taj način, pružite podršku promociji turističkih resursa planine Manjača, grada Banja Luke i Republike Srpske.


17.09.2022. godine
PROGRAM MANIFESTACIJE

07.00-10.00 – Okupljanje učesnika manifestacije na Turističko-rekreativnom centru „Manjača“ (jezero Šljivno)
*Koordinatori manifestacije (domaćini) dočekuju članove svojih udruženja/klubova, upućuju ih ka svojim promo-štandovima, nakon čega slijedi podjela promotivnih majica učesnicima manifestacije.
10.00-10.30 – Polazak učesnika na mapirane lokacije
10.30-15.00 – Grupne aktivnosti učesnika manifestacije
*aktivnosti će biti ispraćene puštanjem dronova i snimanjem videozapisa:

 • Nastup KUD „Veselin Masleša“ Banja Luka i promocija na štandu
 • Lovačka udruženja i ribolovačko udruženje će praviti kotliće na Turističko-rekreativnom centru „Manjača“ i promovisati svoja udruženja na štandovima
 • Konjički klubovi će krenuti utvrđenom rutom – policijska konjica
 • Biciklistički savez će u 11.00 časova krenuti utvrđenom stazom (kraća ruta – 60 minuta i duža ruta – 120 minuta)
 • Planinarski savez Republike Srpske će organizovati promociju svoga saveza na štandu
  -Planinarsko društvo Gora Banja Luka će krenuti u planinarsku šetnju unaprijed utvrđenom stazom
 • Paraglajding klub će u 11.00 časova upriličiti spust (u zavisnosti od vremenskih prilika će odrediti mjesto spuštanja)
 • „Off road“ klub će u 10.00 časova započeti vožnju u 3 pravca – sa motorima, kvadovima i džipovima (u 13.00 čas sastanak svih vozača iz sve tri kategorije na jednom od vrhova Manjače, osvježenje za iste u 13.30 časova, nakon toga vožnja u tri pravca prema jezeru)
 • Penjački klub „Solo“ – promocija na štandu pokraj jezera Šljivno
 • Speleološko društvo Ponir će zajedno sa zainteresovanim posjetiocima obići unaprijed određenu pećinu ili jamu
 • Šumarski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci – promocija na štandu pokraj jezera Šljivno
 • Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci – promocija na štandu pokraj jezera Šljivno
 • „Wake Park“ – skijanje na vodi – instalacija će u toku trajanja manifestacije biti dostupna posjetiocima, koji će imati priliku da isprobaju brojne aktivnosti na vodi, kao što su vožnja na sup dasci ili kanuom na jezeru i skijanje na vodu
 • Ski Tim Olimpik – promocija na štandu (orjentacija u prirodi, logorovanje, prepoznavanje biljaka i vožnja na sup daskama na jezeru)
 • Kolektivi djece (škole i škole sporta) će prilikom održavanja manifestacije posjetiti štandove učesnika manifestacije, upoznati se sa različitim sadržajima i obići Razvojno-edukativni centar „Manjača“
 • Domaći poljoprivredni proizvođači sa područja krajiške regije će na štandovima pokraj jezera Šljivno posjetiocima manifestacije prezentovati svoje proizvode
  15.00 – Dodjela zahvalnica svim učesnicima manifestacije, ručak i druženje učesnika manifestacije
  15.00 – Zabavni program – nastup banjalučkog benda Stringsi
  18.00 – Završetak manifestacije

*Medijski pokrovitelji manifestacije: Hard Rock Radio, Radio Big

Danas objavljeno

Banjaluka: Do 15.00 časova glasalo 42,75 odsto birača

Vanja A

Projekat vrijedan oko milion KM: Modernizovana glavna saobraćajnica u Debeljacima

M.

“Ćevap fest” u Banjaluci narednog vikenda

M.

Ostavite komentar