Manijak u Britaniji danima silovao ženu pred djetetom, dobio 18 godina zatvora - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Manijak u Britaniji danima silovao ženu pred djetetom, dobio 18 godina zatvora

ČOVJEK koji je u Manchesteru seksualno, fizički i psihički zlostavljao ženu pred očima njenog malog sina osuđen je na 18 godina zatvora.

Craig Moran konstantno je zlostavljao žrtvu u razmaku od tri dana, pri čemu je ona završila teže povrijeđena, između ostalog, i s lomom noge, javlja Independent. 

34-godišnji muškarac ženu je ostavio krvavom i u stanju u kojem nije mogla hodati. Istražitelji su napade nazvali “djelom bolesnog uma”. 

Pozadina događaja 

Policija iz Manchestera izjavila je da su zlostavljanja počela 8.februara kada je Moran posjetio ženu u njenom domu i počeo piti. Njen sin u tom je trenutku bio prisutan. 

Nakon što ju je napao, ukrao je neke njene lične stvari i otišao. 

Kad je žena sutradan otišla do njegovog stana kako bi stvari dobila natrag, brutalno ju je pretukao, seksualno napastovao i rekao joj da će umrijeti. 

Ona je završila s povredama glave, lica, ruku i nogu. 

Dva dana kasnije teško povrijeđenu pronašao ju je bračni par i odveo u bolnicu. Ondje je informisala medicinsko osoblje o onome šta joj se dogodilo, nakon čega je slučaj bio prijavljen policiji.

Policija je ubrzo locirala i uhapsila Morana, a on je na sudu kasnio priznao krivicu za napad, prisiljavanje na seks, prijetnje smrću i opiranje hapšenju. 

Izjava policije 

Istražitelj Russell Clarke izjavio je da je “ovakav napad djelo bolesnog uma sposobnog za fizičko, seksualno i psihičko zlostavljanje”. 

“Da nije bilo dobrote para koji je pomogao nesrećnoj ženi, ona bi vjerovatno ostala ležati povrijeđena na ulici duže vrijeme te koristim ovu priliku kako bih im zahvalio na pomoći. Isto tako, da nije bilo hrabrosti žrtve koja je prijavila zlostavljanje, Moran bi još bio na slobodi. Apelujem na svakoga ko kod kuće trpi zlostavljanje da ne pati u tišini i javi se policiji za pomoć”, dodao je. 

Danas objavljeno

U borbi sa sušom Kina započela zasijavanje oblaka kako bi izazvali kišu

Vanja A

Koze i ovce štite od požara

Vanja A

Dženifer Aniston u šestoj deceniji pokazala ubitačnu liniju u kupaćem

Vanja A

Ostavite komentar