Manhart predstavlja najbrži BMW M8 ikada - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Manhart predstavlja najbrži BMW M8 ikada

Ukoliko vam BMW M8 Competition model nije bio dovoljno brz, njemački tjuner, Manhart Performance, upravo ga je modifikovao.

Motor slavnog automobila, 4.4 litarski twin-turbo V8, unapređen je tako da izbacuje 823 konjske snage i 1.050 Nm obrtnog momenta. Kako tjunerska kuća kaže, Manhart MH8 800 može ubrzati od nula do sto kilometara na čas za 2.6 sekunde, što je znatno poboljšanje u odnosu na 3.2 sekunde fabričkog M8 modela.  Na taj način, ovo je postao najbrži BMW M8 svijeta, a ujedno i jedan od najbržih automobila ikada.

Na eksterijeru ove zvijeri, mogu se primjetiti neke vizuelne poslastice i prilagođavanja, poput agresivnijeg prednjeg i zadnjeg spojlera, difuzora, zlatnih akcenata, zadnjih prigušivača sa daljinskim upravljanjem od nehrđajućeg čelika, sa opcionim karbonsko-keramičkim detaljima.

Unutar vozačke kabine, model je dobio karbonski paket, pa su mu zamjenjene pedale i volan, kako bi se idealno uklopile sa ostatkom teme. Manhart je predstavio ovaj automobil u saradnji sa AutoTopNL, gdje zvijer na njemačkom Autobanu ubrzava do 311 kilometara na sat.

Izvor: Nezavisne

Danas objavljeno

Njemačka podržala zabranu automobila na benzin i dizel od 2035.

Vanja A

Mercedes Vision EQXX oborio sopstveni rekord OD 1000 Km

Vanja A

Kola na suncu? Nije smak svijeta

Vanja A

Ostavite komentar