Manekenke u otvorenom pismu otkrile najgrozniju tajnu Victoria's Secreta - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Manekenke u otvorenom pismu otkrile najgrozniju tajnu Victoria’s Secreta

Više od 100 manekenki, među kojima su zvijezde Ducen Kros, Iskra Lorens i Kristi Tarlington, potpisalo je otvoreno pismo upućeno brendu Victoria’s Secret i njegovim sestrinskim brendovima, u kojem pljušte optužbe za seksualno uznemiravanje. Modeli tvrde da brend nije dovoljno uradio kako bi ih zaštitio od seksualnog uznemiravanja, a pritom…

Više od 100 manekenki, među kojima su zvijezde Ducen Kros, Iskra Lorens i Kristi Tarlington, potpisalo je otvoreno pismo upućeno brendu Victoria’s Secret i njegovim sestrinskim brendovima, u kojem pljušte optužbe za seksualno uznemiravanje.

Modeli tvrde da brend nije dovoljno uradio kako bi ih zaštitio od seksualnog uznemiravanja, a pritom nastavlja saradnju s ljudima optuženim za silovanje.

“Ovo pišemo jer smo zabrinute za dobrobit manekenki i mladih djevojaka koje žele da postanu modeli Victoria’s Secreta. U posljednjih nekoliko nedjelja čule smo za brojne optužbe za seksualno uznemiravanje, navodno silovanje i seksualno trgovanje modelima. Iako optužbe nisu usmjerene direktno protiv Victoria’s Secreta, jasno je da vaša kompanija ima ključnu ulogu u popravljanju situacije”, stoji u pismu objavljenom pod naslovom “Vrijeme je za poštovanje”.

Spominju se i imena – finansijski savjetnik Džefri Epštajn optužen je za trgovanje mladim djevojkama, a fotografi Timur Emek, Dejvid Belemer i Greg Kadel za seksualno uznemiravanje.

“Uznemirava činjenica da su ovi muškarci iskoristili poslovne veze s Victoria’s Secretom da bi namamili i zlostavljali ranjive djevojke”, ističe se u pismu.

Ovo je novi udarac za poznati modni brend. Prije nekoliko dana šef marketinga Ed Razek najavio je da napušta Victoria’s Secret, vjeruje se pod pritiscima do kojih je došlo nakon što je prošle godine zaključio da transseksualni modeli nemaju šta da rade na njegovoj pisti jer – kvare bajku. Nagon lavine negativnih reakcija, stigla je vijest o njegovom otkazu, a brend je angažovao svoju prvu transrodnu manekenku.

Ipak, tradicionalna revija Victoria’s Secreta se ove godine neće održati, a sljedeće će navodno zablistati s novim konceptom.

Izvor: Index

Danas objavljeno

Vila bivše SFRJ u Njujorku prodata za 50 miliona dolara

Zeljka

Kulio je najvećim hitom ispisao istoriju: 27 godina od izdavanja

Zeljka

Vjerovali ili ne, upornost se ne isplati, sreća je u odustajanju

Zeljka

Ostavite komentar