Mandić: Preispitivala sam sebe; Bogdanović: Otplakala sam i krenula po medalju - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Mandić: Preispitivala sam sebe; Bogdanović: Otplakala sam i krenula po medalju

Srpske taekvondoistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović stigle su u četvrtak ujutru u Srbiju sa dve olimpijske medalje.

Mandićeva je osvojila zlato u kategoriji preko 68 kilograma, a Bogdanovićeva bronzu u kategoriji do 49 kilograma.

Nakon dočeka na aerodromu, stigle su u studio RTS-a gde su sumirale utiske o svojim novim olimpijskim odličjima.

Foto: StarSport

Tijana Bogdanović ima srebro iz Rija, a Milica Mandić zlato iz Londona, pa je sa dva zlata sada najuspešnija srpska olimpijka u istoriji.

“Ogromne su razlike u prethodnih 9 godina. Ni strani mediji nisu verovali da može da se ponovi ovaj uspeh. Od Londona 2012. godine, bila sam devojčurak, prvi put na OI, znali smo zašto smo došli, imala sam jaka leđa i išli smo do cilja. U Riju je bilo drugačije, ali nisam uspela da se izborim sa tim pritiskom i u drugoj borbi sam videla da nije to bilo dovoljno. U Tokiju nisam sumnjala u sebe, ali sam se dosta preispitivala. Znala sam da je to to, da smo poslednji put u ovom sastavu svi zajedno na OI. Stavila sam sve na papir, pročitala sam neke stvari i kada smo ušli u borbu, znala sam šta treba da radim. Nije bilo lako, išla sam iz borbe u borbu”, pričala je Mandićeva.

EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Njena cimerka i najbolja prijateljica Tijana Bogdanović je odmah naišla na težak žreb i krenula je porazom, nakon čega su se njeni snovi o zlatu raspršili.

“Znali smo žreb par dana pre odlaska na OI i da ćemo u prvom kolu protiv Španjolke, aktuelne evropske šampionke. Trenirala je kod nas i mi kod njih. U naletu je, imala sam težak žreb, ali zato postoji repasaž. Izgubili smo prvo kolo, bila sam uplakana posle te borbe, ali dala sam sebi sat, dva da to isplačem, a onda rekla da ću osvojiti medalju. Kada pogledam iza sebe šta smo sve prošli i prebrodili, zaslužili smo medalju, borili se do kraja i uspeli”, izjavila je Bogdanović.

Sa četiri olimpijske i pregršt drugih medalja, njihov mentor Dragan Jović Gale najuspešniji je srpski trener u svim sportovima.

A, kako kaže, tek je počeo i ima još da radi i stvara.

“Konstantno sam u nekom strahu i trenerski posao je takav da se to ne vidi. Morali smo da pričamo o repasažu još u Beogradu. Ovde se igra za Srbiju i svaka medalja se broji. Znali smo šta može da se dogodi. Da je Tijana borila protiv Adrijane u trećem kolu, bilo bi drugačije, jer je Tijanin stil borbe drugačiji. Milici sam rekao da bi ovo mogla da bude treća-sreća, kao da već nismo imali sreće u Londonu. Ovde su svi najbolji na svetu. Znao sam da može da ode daleko. U polufinalu smo se spremali za Kineskinju, a u finalu sam očekivao Koreanku. Imali smo dobar plan i bez velikog stresa smo došli do kraja”.

Korona ograničenja nisu omela srpsku taekvondo reprezentaciju.

“Imamo istu municiju, isto oružje i borimo se”, dodao je Jović.

U jednom momentu je u studio ušao ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, devojkama je uručio cveće i naglasio da će novčane nagrade od države biti na računima već u petak.

Upitao je i trenera Jovića da li je tražio “čelendž” u finalu tražeći promenu odluke ili je želeo da pruži Milici Mandić dodatan odmor.

“U finalu sam smatrao da je loša odluka, a ranije tokom turnira u meču protiv Poljakinje mi je Milica pokazala iza leđa ‘odmori me, odmori me’, pa sam tada tražio ‘čelendž’ zbog nje. To je bilo malo bezobrazno, ali to su trikovi kojim mi treneri se nekada služimo”, istakao je Jović.

B92.

Danas objavljeno

F1 stiže početkom maja u Majami

Vanja A

Krajinović ostao bez četvrtfinala

Vanja A

Kuman o Mesiju na treningu: On je bio tiranin!

Vanja A

Ostavite komentar