Mandić: Ovo je sramota za Crnu Goru - BIGportal.ba
Region Vijesti

Mandić: Ovo je sramota za Crnu Goru

Rezolucija o Srebrenici koja je usvojena u Skupštini CG je velika sramota za Crnu Goru, kaže jedan od lidera DF Andrija Mandić.

“Mislim da je potpuno prirodno da tako odgovori ministar spoljnih poslova Crne Gore, on je kadar bivšeg režima. On je nekadanji kadar DPS”, kaže Andrija Mandić na početku gostujući u emisji “Fokus” na TV B92.

Podsetimo, ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Crne Gore saopštilo je u ponedeljak da Rezolucija o Srebrenici nije i ne može da bude usmerena protiv Srbije i drugih držav.

“Rezolucija o Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore nije i ne može biti usmerena ni protiv jednog naroda i države, a najmanje protiv srpskog naroda i Republike Srbije”, saopštilo je MVP.

Kako navodi, kao predsednik najveće stranke vladajuće koalicije, Mandić smatra da je za Rezolucija neprijatljski akt.

“Mi smo veoma nezdovoljno, ovo je velika sramota za Crnu Goru”, kaže Madinić.

Na pitanje šta sad i kada će se rasprtljati kriza, Mandić navodi da su rešenja različita,

“Više ne može da bude kao što je bilo”, ističe.

Kaže da je dogovor pre izbora izneveren, kao i da će uskoro razgovarati sa Aleksom Bečićem. Ne smatra da će Abazović biti spremniji na saradnju od Bečića kada je u pitanju smena Krivokapića. Kako objašnjava, Abazović je pokazao veliku nacionalnu solidarnost kada je Hašima Tačija grad Ulcinj proglasio za počasnog građanina.

“Kada je DF prodlagao da se dan rođena Njegoša proglasi za dan kulture, od istih ovih koji su bili inicijatori Rezolucije dobili smo odgvor da je on genocdni pesnik”, dodaje.

Kaže da je antisrpska politika Mila Đukanovića ostala prisutna i među onima koji su rušili bivšu vlast. Za to smatra da je odgovoran strani faktor.

Upitan šta će tražiti ako dođe do promene Vlade, i preko kojih linija neće preći. Mandić odgovara:

“Zapadni nalogodavci su stavili do znanja da ne bi bilo dobro da se održe popisi. Ovo je bila prilika da kroz tradicionalni popis dobijemo odgovor na to ko živi u Crnoj Gori. Mi osećamo da koalicioni pratneri ne žele da se održi popis. Sada se pdovlaći crta”.

B92

Danas objavljeno

Lučić prebačen u Tužilaštvo, danas odluka o pritvoru

Vanja A

Devastirana Saborna crkva u Mostaru

Vanja A

Dječak 16 sati zarobljen u bunaru, u toku trka spasilaca sa vremenom

M.

Ostavite komentar