30. Marta 2019.

Mandić: Crnogorska vlast se obrukala

Big Portal

On je naveo da to što je sjednica Glavnog odbora NSD, na kojoj je Bećkoviću uručen Orden Marka Dakovića, održana u Beogradu ima svoju simboliku, ali da je prije svega posljedica toga što je pjesnik Bećković na “listi zabranjenih” u Crnoj Gori.

– Crnogorska vlast se veoma obrukala što je zabranila ulazak velikom pjesniku. Mi smo imali obavezu kao dio njegovog naroda koji živi u Crnoj Gori da dođemo u Beograd i da mu uputimo poruku, kao i vlastima u Crnoj Gori, da je naša otadžbina tamo gdje žive ljudi poput Matije Bećkovića koji razumiju političku borbu koju vodi srpski narod u Crnoj Gori – rekao je Mandić za RTS.

On je poručio da Srbi iz Crne Gore imaju poseban odnos prema prijestonom Beogradu.

– Mi smo srpski narod i treba nas razlikovati i razdvajati od onih koji su odlučili da to više ne budu, za razliku od njihovih predaka – rekao je Mandić.

Komentarišući činjenicu da je zbog zadržavanja na granici Crne Gore i izvjesnog kašnjenja odustao da namjere da nastavi put u Niš, gdje se 24. marta obilježilo 20. godina od NATO agresije na SR Јugoslaviju, Mandić je rekao da je to je odnos, prije svega, prema srpskom narodu, ali i prema pojedincima koji predstavljaju opoziciju vlasti.

– Vodi se otvorena antisrpska politika. Mi se suočavamo sa neodgovornom, pa i brutalnom politikom koju crnogorske vlasti sprovode prema sopstvenim građanima – zaključio je lider Nove srpske demokratije.

Bećkoviću, kao i nekolicini srpskih intelektualaca iz Beograda i sa Kosmeta, zabranjen je ulazak u Crnu Goru, navodno, zbog skrnavljenja ugleda aktuelne vlasti i Crne Gore.

Bećković i srpski intelektualci su o tome obaviješteni 1. decembra prošle godine, kada je trebalo da prisustvuju jubileju – 100 godina od Podgoričke skupštine 1918. godine na kojoj se Crna Gora prisajedinila Srbiji u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.

RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare