10. Augusta 2022.

Manastir Visoki Dečani: “Politički fanatizam koji vlada Kosovom učinio ga je crnom rupom”

Big Portal

Preživeli smo, morali smo da poštujemo zakone okupacione sile, ali smo sačuvali veru i tradiciju. U poslednje 23 godine živimo pod diskriminatornom vlašću kosovskih Albanaca, ali nećemo prestati da se mirno borimo za naša prava i jednakost, navodi se u objavi.

“U poslednje 23 godine “mira“ naše svetinje su oskrnavljene, naš narod lišen osnovnih prava, naš identitet uskraćen uprkos međunarodnom prisustvu. U društvu koje se pretvara u etnički čistu albansku zemlju mi ipak ostajemo odlučni da ostanemo na svom”, dodaje se u objavi.

Napominje se i da u ovim danima kada se srpski narod suočava sa svakodnevnim pretnjama i uvredama od strane kosovskih političara, kada izbeglice ne mogu da se vrate kućama posle 20 godina izgnanstva i desetine crkava još uvek leže u ruševinama, kosovski Srbi ostaju s verom u Boga da ljudska nepravda i vladavina terora neće trajati večno.

“Bez vladavine prava, hronična korupcija, etnička i verska diskriminacija, mogu dugo vremena da ostave Kosovo daleko od demokratskog društva sa mnogo mladih ljudi koji odlaze na Zapad. Politički fanatizam koji danas vlada Kosovom učinio ga je nestabilnim mestom i crnom rupom”, navodi se na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani.

Dodaje se, da srpski narod ostaje otvoren da živi sa svim ostalim građanima Kosova u miru, poštovanju, vladavini zakona, pravnoj jednakosti, uz potpunu zaštitu njegovih prava.

“Jedini put napred je dijalog i puna zaštita prava i sloboda svih zajednica. Sadašnje Kosovo je sve samo ne takvo društvo”, navedeno je na Tviteru.

https://twitter.com/DecaniMonastery/status/1557330990808326146

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare