28. Aprila 2022.

Mama pokazala 40 šavova od carskog reza; “Period nakon porođaja nije uvek divan”

Big Portal

Vreme za porođaj je došlo, a lekari su utvrdili da žena ne može da se porodi prirodnim putem. Zbog nezgodno postavljene placente morala je da rodi carskim rezom, nakon čega je dobila 40 šavova na svom stomaku.

Hrabra Erin je odlučila da pokaže svoje rane, pa je tako naprvila fotografije koje je objavila na društvenim mrežama. Samim tim, ova mama je htela da pokaže svima kroz šta sve mra da prođe žena kako bi na svet donela jedan život.

“Ja sam vizuelni tip, pa mi fotografije ožiljaka pomažu da normalizujem ono što se dogodilo mom telu. Ponekad, zbog hormona i neprespavanih noći, zaboravimo prve dane. Htela sam da pokažem drugim ženama da nije svaki porođaj isto i da i one atipične treba slaviti. Ožiljak za mene predstavlja snagu. Zadivljuje me da postoji mesto kroz koje sam otvorena kako bi izašao drugi život. To su vrata kroz koja je moja ćerka stigla na svet, i jako sam ponosna”, napisala je mama uz fotografiju sa šavovima.

https://www.instagram.com/p/CJi_8z8pQTA/?utm_source=ig_embed&ig_rid=cf68a145-269a-4295-a4ed-f8ccb42a3559

“Period nakon porođaja nije uvek divan. Neuredan je, krvav i strašan. Emocije su ponekad kompleksnije od bilo čega telesnog što smo proživele”, napisala je, a onda upozorila da na društvenim mrežama gledamo idealne fotografije koje su daleko od stvarnosti.

“Vidimo ružičaste prizore porođaja i majčinstva, ali moje iskustvo, u oba porođaja pokazuju da to nije uvek slučaj. Zbog nasmejanih mama i beba ženama može biti teško da prihvate da su prošle kroz traumu. Želim da govorim o stvarima o kojima ljudi ne govore. Želim da vidimo i čujemo sve žene”, zaključila je.

https://www.instagram.com/p/CMPeGbSpIv4/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3d4a5be4-d516-4755-9b46-750878ff2076

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare