27. Aprila 2022.

Malone je bio bijesan na pitanje o Jokiću

Big Portal
Zapravo, novinarka Kejt Vindži postavila je pitanje stručnjaku o ljudima koji Jokića nazivaju "analitičkim MVP-jem", zbog statistike koju ostvaruje.
 Meloun je bio vrlo direktan, nazivajući takve ljude "budalama".
"Ma... Ne znam šta da kažem tim budalama. A stvarno su to, budale. Ne znam odakle im tolika mržnja. Pa, Nikola Jokić je, pre svega, sjajan igrač! A kada bukvalno pričamo o njemu, tu su pobede koje ostvaruje, uticaj koji ima na sve na terenu, na to da su svi saigrači oko njega bolji kada su sa njim... Ne znam šta ti ljudi hoće više?! Samo zato što ne blokira toliko šuteva ili ne zakucava preko trojice, ne smemo da kažemo da je sjajan košarkaš!? Zašto to ne smemo? Pa, eto, Stef Kari je sjajan igrač", rekao je Meloun i nastavio:

"Ne morate da bude neverovatnih fizičkih sposobnosti da biste bili MVP. Ne morate, stvarno, biti takvi kakve svi zamišljaju da 'jedino takav mora biti MVP'. Ne shvatam to, zaista. Da, analitički posmatrano, njegova statistika je zaista daleko iznad svih drugih, ali uticaj koji on ima svake večeri na naš tim, e to je neverovatno! Pa, niko u Zapadnoj konferenciji nema više pobeda od nas u poslednje četiri sezone. To je ta 'analitika' koju kritikuju? Pa, ako je 'analitika' da imamo više pobeda nego svi drugi, potpišite i mene, i ja sam za nju! Mislim, to je ludilo", objasnio je trener Nagetsa.

Jokić je u nedelju uveče spasao svoj tim "metle" partijom od 37 poena, osam skokova i šest asistencija u pobedi rezultatom 126:121.

Golden Stejt i Denver 5. meč u seriji u kojoj je 3:1 za "ratnike" igraju u noći između srede i četvrtka u San Francisku.

https://twitter.com/katywinge/status/1519017298241241088?s=20&t=kbV--7KDAYMu6rE5_VOAPw
B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare