Maloljetna djeca su do temelja spalila veliku Big Brother kuću - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Maloljetna djeca su do temelja spalila veliku Big Brother kuću

Australska kuća ‘Big Brothera’, koja je napuštena od 2014., izgorjela je do temelja nakon što je četvero djece podmetnulo požar. Sva djeca su uhapšena, a najstarije ima tek 15 godina. Djeca u uzrastu od 11 do 15 godina optužena su za podmetanje požara u kući ‘Big Brothera’, koja se nalazi na sjeveroistoku Australije, blizu…

Australska kuća ‘Big Brothera’, koja je napuštena od 2014., izgorjela je do temelja nakon što je četvero djece podmetnulo požar. Sva djeca su uhapšena, a najstarije ima tek 15 godina.

Djeca u uzrastu od 11 do 15 godina optužena su za podmetanje požara u kući ‘Big Brothera’, koja se nalazi na sjeveroistoku Australije, blizu tematskog parka ‘Dreamworld’. Kuća je napuštena od 2014. te je izgorjela do temelja.

Policija je ubrzo locirala i uhapsila šestero djece koja su uočena kako bježe s mjesta zločina, piše Vice.com.

Dva devetogodišnjaka ubrzo su puštena nakon što su pomogla policiji u istrazi, dok preostalih četvoro djece do daljnjeg ostaje u ‘rukama policije’. Vatrogasci i hitna pomoć došli su čim je uočen požar u subotu popodne, no nisu uspjeli spasiti kuću.

– Policajci su bili posvuda, hvatali su djecu oko tog područja. Čak četiri policajaca morala su uhvatiti jedno dijete koje je pokušalo pobjeći – rekao je jedan od svjedoka.

Vila je uništena svega nekoliko sedmica nakon što je YouTuber postavio video u kojem šeta napuštenom kućom.

Snimak, koji je pogledalo više od 30.000 ljudi, pokazuje da je kuća vandalizirana i ostavljena u raspadnutom stanju pa je posljednjih pet godina bila laka meta provalnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

24sata.hr

Danas objavljeno

Zbog čega se vjeruje da crne mačke donose nesreću

Vanja A

Beograd na listi gradova sa najboljom hranom

Zeljka

Uz stotine crvenih ruža: Zaručila se Kourtney Kardashian

Vanja A

Ostavite komentar