Hranljivi su i brzo se spremaju, a samo uz male modifikacije recepta dobijete uvijek novo i ukusno jelo.
Jaja su jedna od najzdravijih namirnica koju bi trebalo često konzumirati zbog njihove nutritivne vrijednosti, a spremljena u kombinaciji sa povrćem prava su energetska “bomba” za početak dana.
Uz ovako spremljen doručak dugo nećete osjetiti glad, a kombinacija sastojaka je oprava čarolija ukusa.
Sastojci:
-4 jaja
-1 crni luk
-100g pečurki
-1 paprika
-malo maslinobog ulja
-so i biber
-svježi peršun
-1 paradajz
-malo začinske paprika
-50g sira
Priprema:
Isjeckajte svo povrće i pečurke, pa ih na malo maslinovog ulja blago propržite.
Umutite jaja, pa im dodajte so, biber i začinsku papriku.
Prelijte jaja preko povrća i pržite dok se ne uhvati korica, a onda pažljivo okrenite omlet, pa ga zapecite i sa druge strane.
Ugasite ringlu, pa narendajte kačkavalj preko omleta i ostavite na toploj ploči da se rastopi.
Preko nasjeckajte peršun, pa servirajte uz paradajz i kiselo mlijeko.
Prijatno!