Maljkovićeva: Mi smo tim koji tek treba da se stvara - BIGportal.ba
Košarka Sport

Maljkovićeva: Mi smo tim koji tek treba da se stvara

Selektorka Srbije Marina Maljković prokomentarisala je rivale u grupi na SvJetskom prvenstvu 2022.

Srpkinje će u Sidneju od 22. septembra do 1. oktobra ove godine igrati protiv Francuske, Australije, Kanade, Nigerije i Japana.

“Među 12 najboljih reprezentacija na svetu nema lakog protivnika. Mi smo tim koji se razvija i koji tek treba da se stvara. U ovoj ekipi ne postoje dve igračice koje igraju zajedno tokom sezone u jednom klubu, što znači da ovaj tim tek treba da stvara svoju koheziju i tek treba da postane kompaktna grupa. Ono što je važno je da su devojke apsolutno prihvatile moj sistem i pravila ponašanja i da su spremne na krvav rad koji im je obećan u toku leta”, rekla je naša trofejna selektorka Marina Maljković.

U grupi A su Belgija, Kina, Bosna i Hercegovina, Južna Koreja, SAD i reprezentacija koja će zameniti Rusiju, diskvalifikovanu sa SP zbog dešavanja u Ukrajini.

“Nikako ne smemo da budemo naivne i da mešamo Svetsko prvenstvo, veliko takmičenje čiji će pritisak većina ovih igračica tek prvi put osetiti u septembru i veliki uspeh ostvaren u kvalifikacijama u Beogradu, koji me mnogo raduje, a koji je bio vetar u leđa da dve naše glavne igračice odu u WNBA, gde će predstavljati Srbiju. Neizmerno sam ponosna na njih i imaju moju punu podršku”, dodala je selektorka.

Iz svake grupe dalje prolaze prve četiri ekipe.

B92.

Danas objavljeno

Ivana Španović kreće u pohod na nov dijamant

Zeljka

Zvezda domaćin finala Kupa

Zeljka

Srbija će imati teniserku na Rolan Garosu

Zeljka

Ostavite komentar