11. Februara 2020.

Maljković: Sramota je da evropski šampion ne ode na Olimpijske igre, to se mijenja jedino revolucijom

Big Portal

Božidar Maljković je u svetu košarke izuzetno poštovan, a njegova trenerska karijera trajala je preko 40 godina.

On je Evroligu osvojio čak četiri puta – dva puta sa Jugoplastikom iz Splita i po jednom sa Limožom i Panatinaikosom (titula osvojena posle kontroverzne rampe Stojka Vrankovića).

On je bio gost Prve televizije gde je govorio o plasmanu ženske košarkaške reprezentacije na Olimpijske Igre, koju sa klupe predvodi njegova ćerka Marina i poručio da nikakva medalja ne može da se obeća.

“Teško da ćemo moći nešto lako da obećamo, ali inače volimo da obećavamo i da sami sebe opteretimo. To su uradili i košarkaši. Na zadnjem, aj da kažemo neuspehu jer su ipak peti na svetu”,
 rekao je Maljković.

Ubrzo se nadovezao i na kvalifikacioni turnir koji se igra u Beogradu.

“Ako u junu ne možemo da dobijemo Italiju koja je u padu, i to u sred Beograda onda ne trebamo ni da igramo na Olimpijskim Igrama”, nastavlja iskusni stručnjak.

Maljković se kao predsednik Olimpijskog komiteta dotakao i odbojkaške selekcije koja kao šampion Evrope neće ići u Tokio.

“Sportske asocijacije ne rade dobro, ne možete da dozvolite da neko ko bude evropski šampion ne ode na Olimpijske Igre direktno. Organizacija koju vodi čovek iz Južne Amerike i on hoće da Južnoj Americi donese mesto više na štetu Evropi. To se može promeniti jedino revolucijom”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare