16. Decembra 2020.

Maljković još četiri godine na čelu Olimpijskog komiteta Srbije

Big Portal

On je na Izbornoj skupštini izglasan aklamacijom kao jedini kandidat.

Maljkovićeva kandidatura dobila je podršku čak 34 nacionalnih granskih saveza olimpijskih sportova.

Nakon reizbora na mesto predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je izjavio da je velika podrška koju je dobio potvrda dobrog rada institucije kojom je rukovodio i veliki motiv za još bolje rezultate u narednom olimpijskom ciklusu.

“Na početku prvog mandata rekao sam da izbor za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije za mene predstavlja veliku čast i krunu moje karijere u sportu. I danas, kada sam uz veliku podršku po drugi put izabran na jednu od najodgovornijih funkcija u srpskom sportu, osećam istu motivaciju kao i pre tri i po godine. Okružen sam pravim saradnicima i imam privilegiju da i naredne četiri godine predvodim sjajnu grupu ljudi. Kao i do sada, želim da budemo na usluzi svim sportistima i njihovim savezima, da im pomažemo i budemo servis koji omogućava da postižu što bolje rezultate. Nastavljamo sa ozbiljnim radom i maksimalna priprema za Olimpijske igre u Tokiju je prioritet“, rekao je Maljković.

Na skupštini su izabrani novi članovi Izvršnog odbora. Ukupno je bilo 12 kandidata, a njih 10 izabrano je tajnim glasanjem delegata u Skupštini.

Novi članovi IO Olimpijskog komiteta Srbije u naredne četiri godine biće: Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Viktor Jelenić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Marija Desivojević Cvetković, predsednica Srpske triatlon unije, prof. dr Milovan Bratić, predsednik UO Džudo saveza Srbije, Nenad Petković, generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije, Iva Popović, predsednica Saveza za sinhrono plivanje Srbije i Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

U skladu sa ovlašćenjima datim statutom Olimpijskog komiteta Srbije, predsednik OKS je predložio tri kandidata za članove Izvršnog odbora koje su delegati izglasali, a to su Žarko Zečević, Ivana Mastilović Jasnić I Danilo Cicmil.

Tajnim glasanjem delegata skupštine izabrani su i članovi Nadzornog odbora, a to telo u narednom mandatu činiće prof. dr Veroljub Dugalić iz Kajakaškog savez Srbije, Aleksandar Matković iz Stonoteniskog saveza Srbije i Dušan Vulević iz Srpskog atletskog saveza.

Na predlog predsednika OKS, delegati Skupštine OKS su jednoglasno izabrali Đorđa Višackog na mestu generalnog sekretara i za naredni olimpijski ciklus.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare