3. Jula 2020.

Mališani u Lazarevu dobijaju novo igralište

Big Portal

U Lazarevu, ovo će biti već drugo igralište izgrađeno u okviru ove akcije (ranije izgrađeno kod OŠ “Borisav Stanković”).

Ovaj put, izgradnju zajednički finasiraju Grad Banjaluka i Sekretarijat za raseljena lica i migracije, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka. Igralište bi trebalo da bude izgrađeno u roku od mjesec i po.

“Novo igralište će upotpuniti lijepu cjelinu koju imamo na ovoj lokaciji, jer su tu škola, crkva i teretana na otvorenom. Vrijednost investicije je 61.600 KM, od čega je 40.000 KM obezbijedio Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

V.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Marko Aćić, kazao je da se izgradnjom igrališta u Lazarevu nastavlja uspješna saradnja Sekretarijata i Gradske uprave i dodao:

“Nedavno smo u naselju Kuljani završili projekat socijalnog stanovanja i uselili pedesetak porodica, u Vrbanji smo počeli izgradnju kanalizacije, a danas u Lazarevu počinjemo gradnju dječijeg igrališta i vjerujem da će od avgusta naši mališani ovdje naći lijep kutak za igru.”

Površina igrališta iznosi oko 500 kvadratnih metara i namijenjeno je za djecu od jedne do šest godina. Na igralištu će biti postavljene ljuljaška, klackalica, ljihalica sa oprugom, ljuljaška za djecu sa otežanim kretanjem, brojalica, vozić od trupaca, tunel kao i mini toranj sa toboganom koji će biti postavljen u centralnom dijelu igrališta.

Uz krug igrališta planirano je i postavljanje klupa i korpi za otpatke.

NN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare