Mališani u Banjaluci dobijaju nova igrališta - BIGportal.ba
Banja Luka

Mališani u Banjaluci dobijaju nova igrališta

Nova dječja igrališta uskoro bi trebalo da budu izgrađena u Kuljanima, kao i na zelenoj površini pored vrtića “Cvrčak”, a projektna dokumentacija za njihovu izgradnju već je pripremljena, potvrdili su za “Nezavisne” iz Gradske uprave Banjaluka.

Pored toga, kako kažu, u planu je i izgradnja sportskih igrališta u dvorištu OŠ “Branko Radičević”, kao i rekonstrukcija školskih terena u dvorištu OŠ “Borisav Stanković”.

“Izradili smo projekte za više dječjih vrtića koji nemaju otvorena dječja igrališta”, kazali su iz Gradske uprave Banjaluka.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, iskazala je zadovoljstvo što će djeca dobiti igralište.

“Velike su potrebe Centra za opremljenim vanjskim površinama. Svaki objekat po standardima i normativima treba da ima uređenu i ograđenu zelenu površinu koja bi bila opremljena vanjskim mobilijarom, a koji je potreban za pravilan rast i razvoj djece predškolskog uzrasta”, kazala je Kurtinovićeva za “Nezavisne”.

Iz Gradske uprave Banjaluka kazali su da je planirana i sanacija dječjeg igrališta u Ulici Marka Kraljevića u naselju Obilićevo te da su sredstva za to planirana rebalansom budžeta za ovu godinu.

Oliver Gačić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Obilićevo, rekao je da u ovom naselju već postoje dječja igrališta sa određenim sadržajima koji su zastarjeli te da je sanacija bila usmjerena na modernizovanje i proširivanje igrališta.

“Ideja nam je bila da osavremenimo ovo igralište te da dodamo novi sadržaj, kao i da, pored toga, još uvrstimo i jedan teren za mali fudbal”, kazao je Gačić za “Nezavisne”.

Prema njegovim riječima, igralište je i sada u solidnom stanju, ali je zbog velikog broja djece potrebno proširiti igralište i dodati nove sadržaje.

Dodaje da će sanacija postojećeg igrališta mnogo značiti za naselje i za djecu, s obzirom na to da će, kako kaže, na ovaj način djeca dobiti površinu koja bi bila namijenjena isključivo njima.

“Moramo da čuvamo to što se napravi, jer je prethodno najveći problem bio kako sačuvati novoizgrađena igrališta”, istakao je Gačić.

Iz Gradske uprave Banjaluka dodaju da sa povećanjem broja igrališta grad izdvaja velika sredstva za održavanje istih, ali i drugih objekata, kao što su sportski tereni, teretane na otvorenom i druga komunalna oprema.

“Ove godine prioritet su bili izgradnja sportskih terena i održavanje postojećih dječjih igrališta. U narednom periodu potrebno je obezbijediti finansijska sredstva za sanaciju postojećih dječjih igrališta te najstarija igrališta obnoviti novijim rekvizitima ili izvršiti sanaciju većeg obima”, kazali su iz Gradske uprave Banjaluka.

Ove godine otvorena su dječja igrališta u Mišinom Hanu i u Bronzanom Majdanu. Pored ovih igrališta, izgrađeno je i sportsko igralište u dvorištu OŠ “Branko Radičević”, kao i košarkaški teren “Slađana Golić” u naselju Borik, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 21.10.2021. godine

Vanja A

Ove ulice danas bez vode zbog radova na cjevovodu

M.

Planirana isključenja električne energije za 20.10.2021. godine

Vanja A

Ostavite komentar