Mališani iz banjalučkih vrtića učestvovali u humanitarnoj akciji - BIGportal.ba
Banja Luka

Mališani iz banjalučkih vrtića učestvovali u humanitarnoj akciji

Mališani iz gradskih vrtića posljednjih desetak dana vrijedno su radili na prikupljanju slatkiša i igračaka, koji će biti darovani djeci iz socijalno ugroženih porodica, čime su pokazali veliku humanost i darežljivost.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, rekla je za “Nezavisne” da je ovaj centar odgovorio na poziv UG “Mozaik prijateljstva” da se priključe akciji darovanja osnovnih životnih namirnica, slatkiša i igračaka za djecu iz socijalno ugroženih porodica, koja su korisnici “Mozaika prijateljstva”.

“Djeca su zaista divno odreagovala na ovu akciju, odmah su počeli da donose slatkiše i igračke”, rekla je Kurtinovićeva.

Dodala je da su mališani zajedno sa vaspitačima radili i na izradi čestitki i crteža.

“Ovi crteži i čestitke će biti poslati u sklopu paketića zajedno sa slatkišima i igračkama”, kazala je Kurtinovićeva.

Istakla je da su ovakve aktivnosti veoma bitne za razvoj empatije kod djece, te da se najmlađi na ovaj način već od ranog djetinjstva uključuju u društveno odgovorne djelatnosti.

“Ovo doprinosi razvoju empatije kod djece, njihovom boljem razumijevanju da postoje djeca čiji roditelji, nažalost, nisu u mogućnosti da im obezbijede ni slatkiše ni igračke”, kazala je Kurtinovićeva.

Navela je da će na ovaj način i mališani iz socijalno ugroženih porodica vidjeti da njihovi drugari iz vrtića misle na njih i da su spremni da im poklone slatkiše i igračke.

Iako je akcija službeno završena u petak, Kurtinovićeva ističe da mališani i njihovi roditelji koji nisu do sada stigli da donesu namirnice to mogu uraditi i u narednih nekoliko dana.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Većina se pojavila, počela sjednica Skupštine grada Banjaluka

M.

Ove ulice u Banjaluci ostaju bez vode

M.

Planirana isključenja el.enegije za 08.12.2021.godine

Vanja A

Ostavite komentar