Mali Arči ne može da bude princ i to nije nova odluka: Stara je više od 100 godina - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Mali Arči ne može da bude princ i to nije nova odluka: Stara je više od 100 godina

Intervju koji je juče prikazan, a u kojem su Megan Markl i princ Hari iskreno i bez dlake na jeziku govorili o svim stvarima koje su pretrpeli poslednjih godina, u etar je lansiralo i pitanje zbog čega njihov sin, maleni Arči ne može da dobije titulu princa.

Naime, u šokantnom intervjuu koji je ovaj par dao popularnoj američkoj voditeljki Opri Vinfri rečeno je da njihov sin Arči nije dobio titulu princa, te se provukla informacija da je nije možda dobio zbog “svoje boje kože”. Megan smatra da je strašno da prvi član kraljevske porodice mešane rase nije dobio privilegiju da bude princ, a to je ona htela zbog zaštite koju bi dobio titulom.

Megan Markl je rekla da nije na njima bilo da odluče o Arčijevom statusu, a iz razgovora s Oprom Vinfri bilo je jasno da smatra da je Arči za titule uskraćen zbog svog porekla, ali to baš nije tako, pišu britanski mediji.

Naime, Arči po zakonu nije mogao da postane princ zbog jasnog pravila koje je 1917. godine uveo kralj Džordž V. U tom pravilu se navodi da prinčevi i princeze su unuci monarha po muškoj liniji i najstariji sin najstarijeg sina princa od Velsa. Tako da to znači da je Arči jednostavno previše daleko u liniji nasleđivanja da bi bio princ.

Ipak kraljica Elizabeta II je ovo pravilo zaobišla ,pa je svo troje Vilijamove dece dobilo titule prinčeva i princeza, umesto da ju je po pravilu dobio samo princ Džordž.

O ovom pravilu u “Jutru” na Prva TV govorio i novinar Siniša Ljepojević. On je dodao da je to staro pravilo koje je uveo kralj Džordž, te naveo da će se pričekati na odgovor kraljice nakon ovog intervjua. Smatra da se u javnosti neće ni oglašavati princ Vilijam ovim povodom.”Hari više nikad neće biti na balkonu bakingemske palate”, dodao je on.

“Ona (Megan Markl) je izrazila sumnju da zbog boje kože nije princ Arči dobio titulu princa, a to je potpuna laž. Postoji pravilo koje još Džordž V uspostavio, da monarh svom praunuku ne može da da titulu već deci i unuku, ne i praunuku. Sam Čarls ako bude kralj može to da uradi”, naveo je Ljepojević.

Danas objavljeno

Dron s kobasicom spasio psa od nadolazeće plime

Vanja A

Besprijekoran stil princeze Diane

Vanja A

Nick Jonas i Priyanka Chopra dobili bebu uz pomoć surogat majke

Vanja A

Ostavite komentar