Male stvari mogu da poprave vezu: Nije tako teško - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Male stvari mogu da poprave vezu: Nije tako teško

Bez stalnih napora, vi i vaša voljena osoba biste na kraju mogli da se nađete u velikoj petlji ponavljajućih problema, okruženi rutinom koja će vas na kraju razdvojiti.

Međutim, sve to možete sprečiti ako se na dnevnoj osnovi samo malo potrudite. Zdrava veza je ona koja se zasniva na poverenju i sigurnosti, zbog čega su male stvari dovoljne da ljubav ostane jaka. Za razliku od velikih gestova koji se praktikuju jednom godišnje, mali trenuci nežnosti, ljubavi i pažnje će vašoj voljenoj osobi pokazati koliko vam ona znači – svakog dana.

Male stvari

Lako je prevideti sitnice poput jutarnjeg poljupca, pozdrava ili zagrljaja. Međutim psiholozi tvrde da su upravo oni najvažnije stvari kojima treba da posvetite pažnju u toku dana. Uživajte u njima. Dozvolite sebi da zastanete (šta god da radite) i da kažete svom partneru da ga volite. Zagrlite ga snažno i poželite mu laku noć. Jer magično je osećanje spavati kraj nekog koga iskreno volite.

Foto: Deposit

Pitanja umesto pretpostavki

Bez obzira koliko dugo ste u braku / vezi i koliko mislili da poznajete svoju voljenu osobu, nikad ne treba da se služite pretpostavkama. Vrlo je opasno tvrde psiholozi pretpostavljati šta neko drugi misli, jer to često dovodi do nesporazuma i povređenih osećanja. Jednostavnija i praktičnija varijanta je postavljanje pitanja.

Razgovarajte jedno sa drugim

Komunikacija nije važna samo na početku veze, već i nakon decenije provedene u zajednici (i više naravno). Razgovajate sa svojim partnerom u toku dana, o svemu, ne samo o aktuelnim svetskim temama. O svojim osećanjima, strahovima, težnjama, očekivanjima, planovima.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Šetač pasa Ledi Gage iz bolnice opisao napad: “Krv na njenom tijelu je zapravo moja”

Zeljka

Bivša zavisnica koja se predozirala 19 puta oduševila transformacijom

Zeljka

Anđelina Džoli prodala Čerčilovu sliku za rekordnih 11,6 miliona dolara

Zeljka

Ostavite komentar