Maksimir je trenutno neupotrebljiv - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Maksimir je trenutno neupotrebljiv

Maksimirski stadion u Zagrebu privremeno je neupotrebljiv zbog oštećenja u zemljotresu koji je u martu pogodio glavni grad Hrvatske, prenosi portal SeeBiz.

Tim statičara koji je obavio pregled kuće Dinama i hrvatske selekcije zalepio je na istočnu tribinu žutu nalepnicu i proglasio objekat privremeno neupotrebljivim.

Potrebna je detaljna analiza konstrukcije kompletnog Maksimira, na kojem je tokom utakmica Lige šampiona prošle sezone u proseku skakalo 28.855 gledalaca.

Ključni problem je glavna nosiva konstrukcija istočne tribine, a na severu je problematična staklena fasada, koja je u potresu popucala i polomila se.

Docent Mislav Stepinac, deo tima sa Građevinskog fakulteta u Zagrebu koji je nakon potresa obavio brz pregled stadiona, rekao je da je većina oštećenja od potresa nastala na istočnoj tribini, da su uočene pukotine na poprečnim gredama koje spajaju glavni nosivi sistem tribine, pomeranje krakova stuba u odnosu na konstrukciju tribine i odvajanje zaštitnog sloja betona od glavne armature.

“Reč je o ozbiljnom poslu, a ozbiljne mogu biti i posledice u slučaju pogrešne procene stanja”, rekao je Stepinac za Sportske novosti.

Danas objavljeno

Maraton u Vuhanu otkazan u posljednjem momentu zbog korone

Vanja A

Kvartararo osvojio titulu u Mizanu, trijumf Markeza!

Vanja A

Udineze u 94. minutu do boda u Bergamu

Vanja A

Ostavite komentar