Makron zabrinut pozvao Rohanija - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Makron zabrinut pozvao Rohanija

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je telefonom sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem da obnovi dijalog između Irana i zapadnih partnera. Pozvao ga je da bi se do sredine jula smanjile tenzije na Bliskom istoku. Makron i Rohani razgovarali su više od jednog sata, saopštio je kabinet francuskog predsednika. Kako se…

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je telefonom sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem da obnovi dijalog između Irana i zapadnih partnera.

Pozvao ga je da bi se do sredine jula smanjile tenzije na Bliskom istoku.

Makron i Rohani razgovarali su više od jednog sata, saopštio je kabinet francuskog predsednika.

Kako se navodi, Makron je izrazio “snažnu zabrinutost zbog novog slabljenja” sporazuma iz 2015. godine, čiji je cilj bio smanjenje nuklearnih ambicija Irana, prenosi AP.

Dogovoreno je da do 15. jula pokuša da se istraže uslovi za nastavak dijaloga svih strana o iranskom nuklearnom pitanju.

Danas ističe rok koji je Iran dao evropskim zemljama potpisnicama sporazuma da ponude nove uslove, a nakon što su SAD samoinicijativno izašle iz sporazuma i uvele Teheranu sankcije.

Teheran takođe preti da će podići nivo obogaćivanja uranijuma na pet odsto, što je iznad limita dogovorenog nuklearnim sporazumom sa šest velikih sila 2015. godine.

Danas objavljeno

Mika Aleksić negirao silovanja i polno uznemiravanje glumica

M.

Evakuacija u Parizu – pretnja bombom

M.

Kim smršao 20 kilograma, izvještaj odbacuje glasine da je koristio dvojnika

M.

Ostavite komentar