Makron priznao - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Makron priznao

Francuski predsednik Emanuel Makron u večerašnjem obraćanju naciji najavio je da će strikne mere u cilju zaustavljnja Kovid-19, biti produžene do 11. maja.

“Od 11. maja kreće nova etapa. Otvaraćemo postepeno obdaništa i škole”, naveo je Makron.

Makron je priznao da zemlja nije bila pripremljena za izbijanje epidemije, ali je pohvalio one koji su bili u prvim redovima odbrane i bili spemni na prekovremeni rad da bi spasili živote i pozvao Francuze da nastave da ostaju kod kuće i održavaju socijalnu distancu, prenosi RT.

Najavio je ekonomsku pomoć za radnike u onim sektorima koji su morali da stanu tokom epidemije, obećavajući poseban plan za sektor turizma, hotelijerstva i kulture.

On je rekao da se učenici viših škola neće vraćati nastavi pre leta, kao i da restorani, bioskopi i ostala mesta javnog okupljanja ostaju zatvorena.

Predsednik Francuske je zatražio od najosteljivijih grupa građana da ostanu izolovani.

Makron je ocenio da je manjina Francuza bila izložena novom kornavirusu i da je nacija još daleko od kolektivnog imuniteta.

“Najbolji put za izlazak iz ove epidemije je vakcina. To je nasigurniji način, iako ćemo do njegove realizacije sačekati još nekoliko meseci”, zaključio je Makron.

Francuski predsednik još jednom je pozvao na više solidarnosti u Evropi i ukazao da niko sam ne može da pobedi u ovoj borbi.

B92

Danas objavljeno

Preminuo Banjalučanin povrijeđen u požaru

M.

SZO pozvala Tanzaniju da sledi nauku; Predsednik: “Vakcina dio strane zavjere za širenje bolesti”

M.

Pojavio se “danski soj” kovida 19: Lakše zaobilazi imuni sistem organizma

M.

Ostavite komentar