25. Novembra 2021.

Makron: Posjeta Hrvatskoj veoma važna za temu zapadnog Balkana

Big Portal

“Ova saradnja koju ćemo osnažiti je izuzetno važna za temu koja je pred nama, za temu zapadnog Balkana, to je ono što će nam omogućiti da izradimo novu etapu u zapadnom Balkanu. Znam da će nam vaše veze na zapadnom Balkanu pomoći u tome”, rekao je Makron poslije razgovora sa šefom hrvatske države u obraćanju novinarima na kojem nije bilo pitanja.

Oijcenio je da je ova posjeta “sigurno novo poglavlje” u odnosima dvije države.

Uz zahvalnost na prijemu i srdačnom dočeku, Makron je istakao da je ponosan što je prvi predsjednik Francuske koji je posjetio Hrvatsku od osamostaljenja.

“Radi se o jednoj nepravdi jer ova posjeta je simbol našeg prijateljstva”, rekao je Makron i dodao da je pripadnost EU ono što doprinosi miru i prosperitetu.

“Današnja službena posjeta, partnerstvo koje smo potpisali, mukotrpan rad naših ministara učvrstće našu bilateralnu vezu prema jednoj Evropi odbrane, koja isto tako učestvuje u NATO-u”, rekao je Makron, prenio je hrvatski portal Index.

Milanović je rekao da je sa Makronom razgovarao o nabavci aviona, ali i događajima u regionu i svijetu, Ukrajini i Rusiji.

“Francuska je jedina nuklearna sila u EU, ona to sve gleda na jedan širi način od našega. Razgovore ocjenjujem odličnim. Radujem se svemu ovome, deklaraciji o saradnji, ovo je za Hrvatsku novi početak, ovo je ozbiljna promjena kojoj se radujem”, kazao je Milanović.

Pojašnjavajući narandžaste simbole na reverima dvojice predsjednika, Milanović je rekao da mu je supruga rano jutros rekla da je danas Dan borbe protiv nasilja nad ženama i da mu je drago da se francuski predsjednik pridružio tome.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare