Makron: Nema proširenja bez duboke reforme EU - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Makron: Nema proširenja bez duboke reforme EU

Francuski predsjednik Emanuel Makron kritikovao je odustvo dogovora u okviru EU o raspodjeli vodećih fukcija u Uniji i ponovo pozvao na institucionalnu reformu EU. Moramo da pojednostavimo procedure kako bismo na brži, snažniji i demokratičniji način zajedno napredovali. U tom smilu, skeptičan sam u vezi s pričama o tome da…

Francuski predsjednik Emanuel Makron kritikovao je odustvo dogovora u okviru EU o raspodjeli vodećih fukcija u Uniji i ponovo pozvao na institucionalnu reformu EU.

  • Moramo da pojednostavimo procedure kako bismo na brži, snažniji i demokratičniji način zajedno napredovali. U tom smilu, skeptičan sam u vezi s pričama o tome da je budućnost EU u novom proširenju, a u situaciji kada vidimo da nas 28 ne možemo da se dogovorimo. Odbijam svako proširenje prije duboke institucionalne reforme EU – poručio je Makron.

On je nakon maratonskih razgovora o imenovanjima za top pozicije u EU izjavio da nemogućnost dogovora između EU 28 dovodi u pitanje kredibilitet Unije i daje sliku Evrope kao neozbiljne.

  • Niko ne može da bude zadovoljan onim što je rezultat nakon mnogo sati razgovora. Podjele su političke prirode, među Evropskom narodnom partijom, ali i geografske unutar Savjeta – primijetio je francuski predsjednik, koji očekuje da će sutrašnji sastanak donijeti pomake neophodne da bi se došlo do dogovora.

TANJUG

Danas objavljeno

U toku pretresi poslovnih prostora Republičke uprave civilne zaštite i imovine Milana Novitovića

M.

Podgorica: Dvije bombe bačene na kuću policajca

M.

Državna sahrana Abea uz stroge mjere bezbjednosti

M.

Ostavite komentar