Makedonski ministar: Ako treba prebacićemo pacijente i u druge zemlje - BIGportal.ba
Region Vijesti

Makedonski ministar: Ako treba prebacićemo pacijente i u druge zemlje

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče saopštio je da se bolnice u Sjevernoj Makedoniji prebrzo pune zbog pandemije virusa korona, te da se priprema scenario i za prebacivanje pacijenata u drugih zemalja, prenosi Plusinfo.

“Ove mjere koje su sada na snazi imaju cilj da predstavljaju svojevrtstan policijski čas, znači ograničen broj kontakata, nošenje maski i izbjegavanje grupiranja”, istakao je on.

Filipče je istakao da se bolnice ubrzano pune, da se postepeno puni i privremeno, takozvano modularno odjeljenje, te da se prave pripreme i za bolnicu u skopskoj opštini Kozle i za nove kapacitete u skopskoj bolnici 8. septembrar.

“Pritisak je zaista veliki. Iskreno se nadam da će mjere koje smo preporučili doprinijeti smanjenje transmisije virusa. Vidimo šta se dešava u cijelom regionu, Evropi, pune se bolničke kapacitete, a to je nešto što svi želimo da izbjegnemo”, zaključio je on.

U Sjevernoj Makedoniji danas je prijavljeno četrnaest preminulih i 404 zaraženih virusom korona.

U posljednja 24 časa testirana su 1.524 uzorka, a najviše zaraženih, čak 172 je iz Skoplja, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Svih 14 preminulih bili su na bolničkom liječenju.

Nezavisne

Danas objavljeno

PREMINUO FEĐA STOJANOVIĆ: Glumac izgubio bitku sa teškom bolešću u 73. godini

M.

Dodik: Srpska i njeni predstavnici učinili sve da vakcine budu kupljene

M.

Nov incident u Hrvatskoj: “Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati”; osumnjičena 21 osoba; samo tri idu u pritvor

M.

Ostavite komentar