20. Marta 2019.

Makaraska: Izrešetana kuća slovenačkog fudbalera

Big Portal

Na kuću je pucano u noći između ponedjeljka i utorka, kao i utorka na srijedu.

Kuća je u vlasništvu 44-godišnjeg Dina Laliča, nekadašnjeg golmana slovenačkih fudbalskih klubova Triglav, Rudar i Primorje i mlade slovenačke reprezentacije.

Iz policije navode da je kriminalistička istraga u toku.

Komšije navode da je pucnjava dugo trajala i da su mecima probijene žaluzine, stakla, namještaj i štokovi od vrata.
– Prvo veče pucalo se oko jedan sat iza ponoći kada je ispaljeno šest do sedam hitaca, a drugo veče oko 2.30, i to 12-13 metaka. Pucali su iz šume udaljene ni pet metara od kuće odakle je policija pokupila čaure i ”češljala teren”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju jedan od komšija.

Lalič je široj javnosti poznat od prije devet godina kada je punio stupce crne hronike zbog učestvovanja u aferi “Ofsajd”, akciji policije i USKOK-a koji su istražili namještanje rezultata utakmica i ostvarivanja ilegalne zarade na kladionicama, a u sklopu koje su optuženi fudbaleri i sportski radnici klubova “Croatia Sesveta”, “Varteks” i “Međimurje”.

Riječ je o optužbama za namještanje osam prvoligaških utakmica i četiri pokušaja namještanja, kao i za primanje mita, a USKOK je od sportskih radnika tražio povraćaj 207.000 evra, podsjeća portal Index.

U akciji je policija u saradnji sa njemačkim kolegama uhapsila 22 osumnjičenih, među kojima i Laliča, koji je lanac organizovao sa bivšim trenerom iz Dinamove omladinske škole Vinkom Šakom i igračem slovenačkih klubova Admirom Suljićem, a oni su u nagodbi sa USKOK-om pristali na godinu i po dana zatvora.

Državi su vratili i oko milion evra koje su zaradili kladeći se na namještene utakmice. Cijena za namještenu utakmicu kretala se, kako navodi hrvatski portal, između 150.000 i 300.000 evra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare