Makao se plašio terorista, FIFA ga izbacila iz kvalifikacija za SP 2022. - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Makao se plašio terorista, FIFA ga izbacila iz kvalifikacija za SP 2022.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izbacila je danas Makao iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru i poslala Šri Lanku u drugu rundu. Fudbalski savez Makaa odbio je ovog meseca da pošalje reprezentaciju na revanš utakmicu u Šri Lanku iz bezbednosnih razloga, nakon terorističkih napada u aprilu. U prvoj…

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izbacila je danas Makao iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru i poslala Šri Lanku u drugu rundu.

Fudbalski savez Makaa odbio je ovog meseca da pošalje reprezentaciju na revanš utakmicu u Šri Lanku iz bezbednosnih razloga, nakon terorističkih napada u aprilu.

U prvoj utakmici Makao je pobedio sa 1:0. FIFA je revanš utakmicu registrovala sa 3:0, pa je Šri Lanka prošla u drugu rundu. Makao mora da plati i 10.000 švajcarskih franaka.

Šri Lanka je tako jedna od 40 ekipa koje će biti podeljene u osam kvalifikacionih grupa. Pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe plasiraće se u poslednje kolo azijskih kvalifikacija.

Iz te runde, četiri najbolje ekipe plasiraće se na Svetsko prvenstvo u Kataru, dok će petoplasiranoj ostati šansa u interkontinentalnom baražu.

Danas objavljeno

Medvedev siguran

Vanja A

Poznato kad Đoković startuje u Astani

Vanja A

“Milioneri” šokirani računom za struju

Vanja A

Ostavite komentar