"Majklu smo omogućili da bude najveći, Lebronu nismo" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Majklu smo omogućili da bude najveći, Lebronu nismo”

Dok Rivers, trener Los Anđeles Klipersa, ima zanimljivo mišljenje o stalnoj raspravi ko je najveći – Majkl Džordan ili Lebron Džejms.

Jedan od najboljih trenera u NBA ligi kaže kako Džordan niko nije kritikovao tokom njegovih prvih sedam sezona kada nije uspeo da osvoji titulu.

Majkl tokom prvih sedam godina nije osvojio titulu. Razlog je jer nije verovao sistemu. Želeo je da dominira sam. Nije shvatao koliko je važno da koristi saigrače i sve ostalo. Ali tada niko nije kritikovao Majkla“, rekao je Rivers.

Prema rečima trenera Klipersa, od Džordana, kada je ulazio u ligu, niko nije očekivao da će biti najveći košarkaš svih vremena, dok su od Lebrona odmah očekivanja bila takva.

Razlika između Majkla i Lebrona – kada je Džordan došao u ligu sve je iznenadio, a kada je Lebron došao svi su već očekivali da bude sjajan. Majklu smo dozvolili da izraste u najvećeg, Lebronu nismo“.

Džejms u dosadašnjem delu karijeri osvojio tri NBA titule i izgubio je u šest finala, dok je Džordan šest puta učestvovao u velikim finalima i svih šest puta je pobedio.

https://twitter.com/SONTHoops/status/1264314378297344000

Danas objavljeno

Federer: Morao sam da pozovem Nadala i kažem mu to

Vanja A

Zverev ponovo na terenu nakon šest mjeseci

Vanja A

Milan želi Griliša

Vanja A

Ostavite komentar