Majkl Džordan daje sto miliona dolara! - BIGportal.ba
Košarka Sport

Majkl Džordan daje sto miliona dolara!

Najveći košarkaš u istoriji daće istorijski veliku donaciju za pomoć borbi za rasnu jednakost i obrazovanje.

Amerika je danima i nedeljama u haosu nakon što je policajac na ulici brutalno ubio Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je umirući molio za život.

Njegova smrt potresla je ceo svet i izazvala velike proteste širom SAD, a ta teška situacija izazvala je i reakciju najboljeg košarkaša u istoriji – Majkla Džordana.

Legendarni igrač, sada vlasnik Šarlota i svog “Džordan” brenda, odlučio je da donira 100 miliona dolara u narednih 10 godina organizacijama širom zemlje, da bi tim novcem “obezbedio rasnu jednakost, socijalnu pravdu i veći pristup obrazovanju”.

Slavni košarkaš, kome su tokom karijere zamerali da se ne zalaže dovoljno za prava Afroamerikanaca, najavio je gest vredan najdubljeg poštovanja.

“Životi crnaca su važni. Ovo nije kontroverzna tvrdnja. Dok potpuno ne eliminišemo urođeni rasizam koji čini da naše institucije ‘padnu’, ostaćemo posvećeni zaštiti i poboljšanju kvaliteta života crnaca”, navedeno je u saopštenju.

Džordan i njegov brend napravili su ovaj potez nekoliko sati nakon što je i kompanija “Nike” najavila sličnu humanitarnu akciju u vrednosti od 40 miliona dolara.

Mondo.rs

Danas objavljeno

Kecmanović se ne šali: Preko Australijanca do drugog kola

Vanja A

Drama za pamćenje – Đere eliminisan

Vanja A

“Jović će igrati 47 minuta po utakmici, odmah ide u startnu petorku”

Vanja A

Ostavite komentar