Majkl Džej Foks dobio počasnog Oskara - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Majkl Džej Foks dobio počasnog Oskara

Glumac Majkl Džej Foks, koji je očarao publiku u TV komediji “Porodične veze” osamdesetih, kao i filmovima “Povratak u budućnost”, dobio je u subotu počasnog Oskara za rad na prikupljanju milijardu i po dolara za istraživanje Parkinsonove bolesti.

Foksu je kada je imao 29 godina dijagnostikovana Parkinsonova bolest, poremećaj nervnog sistema koji uzrokuje drhtanje i druge simptome. Kasnije je prekinuo glumačku karijeru i 2000. osnovao Fondaciju Majkl Džej Foksa za istraživanje Parkinsonove bolesti, kako bi pomogao u finansiranju potrage za lekom.

„Ponizno stojim ovde prihvatajući vašu dobrotu“, rekao je kanadski glumac na pozornici na dodeli godišnjih Guvernerovih nagrada, gde mu je mnoštvo najvećih zvezda, uključujući Toma Henksa i Dženifer Lorens, aplaudiralo.

Foks je rekao da je najteži deo njegove dijagnoze bio „borba sa neizvesnošću“ i da je svoju dijagnozu držao u tajnosti godinama, jer kako je rekao, „nisam znao može li publika da se smeje ako zna da se mučim“.

Kanadski glumac, koji sada ima 61 godinu, dobio je humanitarnu nagradu Džin Heršolt od upravnog odbora Akademije filmskih umetnosti i nauka koja dodeljuje Oskare, a najavio ga je prijatelj Vudi Harelson.

„Groznu dijagnozu pretvorio je u hrabru misiju“, rekao je glumac.

Izvor: N1

Danas objavljeno

Ne kažnjavajte dijete, radite na sebi

Vanja A

Pol Rad izgleda kao da ne stari i konačno nam je otkrio u čemu je tajna

Vanja A

Jedva preživio kao štene, sad ima skoro 31. godinu i najstariji je pas na svijetu

Vanja A

Ostavite komentar