Majke u Kosovskoj Mitrovici: Dosta nam je Kurtijevog terora (VIDEO) - BIGportal.ba
Region Vijesti

Majke u Kosovskoj Mitrovici: Dosta nam je Kurtijevog terora (VIDEO)

U više gradova na Kosovu i Metohiji danas su održani protesti zbog trenutne krize na sjeveru KiM izazvane potezima Prištine. Najveći protest održan je u Kosovskoj Mitrovici na kojem se okupilo nekoliko hiljada žena koje su poručile da neće trpjeti Kurtijev teror. Protesti su zavšeni bez incidenata.

Majke u Kosovskoj Mitrovici: Dosta nam je Kurtijevog terora

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice podržan je protest pod nazivom “Majke Kosmeta protiv Kurtijevog geta”  u kojem je učestvovalo oko 3.000 žena sa Kosova i Metohije.

Poručeno je da im je dosta terora Aljbina Kurtija i da žele mir i stabilnost.

U trenutku kada su majke krenule u šetnju i moleban ulicama sjevernog dijela Kosovske Mitrovice, oglasila su se crkvena zvona hramova i crkava na sjeveru pokrajine, u znak podrške njihovoj borbi za mir, budućnost, sigurnost, ostanak i opstanak Srba i srpskih porodica na Kosovu i Metohiji.

Gordana Savić, koja 30 godina radi u Kliničkom centru Kosovska Mitrovica, ukazala je na to se danas svuda u svijetu, pa i u naSrbiji, proslavlja Međunarodni dan humanosti, a one su okupljene u velikom broju da kažu da im je dosta Kurtijevog terora, da neće da ga trpe.

Upitala je da li je humano to što prijete srpskim ljekarima da će da ih hapse i to zato što su htjeli da vakcinišu protiv  virusa korona.

Podrška Srbima na sjeveru KiM upućena i sa skupa u Štrpcu

Veliki broj mještana Štrpca okupio se danas u tom mjestu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako je sa skupa poručeno, represije koju konstantno trpe od strane prištinskih vlasti koja ima za cilj iseljavanje Srba, kao i zbog cjelokupne situacije na sjeveru Kosova i Metohije.

Okupljeni su nosili transparente sa porukama “Vučiću čuvaj Srbe i mir”, “Podrška našoj braći sa sjevera”, “Stop nasilju nad Srbima”, “Sloboda za našu braću”, “Mi samo želimo mir”, prenosi Kosovo onlajn.

Gradonačelnik opštine Štrpce Dalibor Јevtić je poručio na skupu da Srbi više neće trpjeti nikakav vid nasilja.

Srbi sa centralnog Kosova na skupu u Gračanici: Pružamo čvrstu podršku braći i sestrama na sjeveru

Srba koji žive na centralnom Kosovu danas su ispred Doma kulture u Gračanici održali skup podrške Srbima se sjevera Kosova, sa koga je poručeno da su srpski narod na ovim prostorima nikada nije bio ujedinjeniji.

Skupu je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, koji su nosili srpske zastave i transparent “Srbi sa Kosova i Metohije”.

RTRS.

Danas objavljeno

Zemljotres na granici Turske i Irana

M.

Prijedor: Muškarac izboden na smrt, pronađen pored puta

M.

Djevojka (29) pronađena mrtva u stanu u Kozarskoj Dubici

M.

Ostavite komentar