Majka Dražena Petrovića: Ako Đoković ne dođe u Šibenik, ja ću u Zadar - BIGportal.ba
Sport Tenis

Majka Dražena Petrovića: Ako Đoković ne dođe u Šibenik, ja ću u Zadar

Novak Đoković trenutno je prva zvezda u Hrvatskoj, jer je doputovao na turnir u okviru Adrija tura koji on organizuje.

Među mnogima, oglasila se i Biserka Petrović, majka “košarkaškog Mocarta” Dražena Petrovića.

Hrvatski mediji su objavili da je Đoković tokom boravka u Hrvatskoj trebalo da obiđe Šibenik, grad bivšeg košarkaša i njegov spomenik.

Istina je, takav je bio plan. Iskrslo je nešto, tako su meni javili. Novak je imao neke druge obaveze pa sada čekam da se dogovorimo. Ako ništa drugo, i on do petka ne dođe u Šibenik, idem ja u Zadar”, ispričala je Biserka Petrović za “24sata.hr”.

Takođe se dotakla i izjave da “u Novaku vidi svog sina Dražena”.

“Svi sportisti su veliki ljudi, ja ih tako gledam. Oni dele svoje bogatstvo s drugima, oni ga ne čuvaju za sebe. Svaki put kada Novak pobedi, naš muzej mu pošalje čestitku mejlom. To radimo i s drugim sportistima, našim rukometašima, fudbalerima, ma svima. To radim zato što na sport ne gledam odvojeno, ne gledam samo na košarku ili samo na tenis, gledam na sve zajedno kao celinu i tako učim sve koji rade kod nas u muzeju. Tako će biti dok sam ja živa, a i posle”, rekla je ona.

Ona je istakla da je Novak trebalo da obiđe još ranije Muzej Dražena Petrovića u Zagrebu, ali nije to učinio jer je počela svetska pandemija koronavirusa.

“Moram reći da mi je Đoković baš pri srcu jer se ponaša tako veličanstveno, voli ljude, bili smo gosti njegovih roditelja kada se igrao fajnal-for Evrolige u Beogradu. Od tada smo stalno u vezi. Prava sportska porodica. I roditelji koji prate svoju decu tako da im nije novac na prvom mestu nego jedna osobina da se ljudima ipak da nešto pozitivno”, podvukla je Biserka Petrović.

Danas objavljeno

Rubljov umalo sve ispustio – Rusi vode

Vanja A

Ćaćić: Nadam se da nećemo igrati dubl sa Hrvatima

Vanja A

“Federer je uradio pravu stvar”

Vanja A

Ostavite komentar