Majka Adisa Abaza: Još sam u šoku, moj sin nije terorista - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Majka Adisa Abaza: Još sam u šoku, moj sin nije terorista

Neposredno nakon objavljivanja informacije da je Zeničanin Adis Abaz (39) uhapšen u Njemačkoj zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine, ekipa Avaza posjetila je njegovu porodičnu kuću u naselju Janjići kod Zenice. Na kućnom pragu je njegova majka Medina, vidno šokirana. Negira da njen sin ima bilo kakve veze sa…

Neposredno nakon objavljivanja informacije da je Zeničanin Adis Abaz (39) uhapšen u Njemačkoj zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine, ekipa Avaza posjetila je njegovu porodičnu kuću u naselju Janjići kod Zenice.

Na kućnom pragu je njegova majka Medina, vidno šokirana. Negira da njen sin ima bilo kakve veze sa terorističkim napadom u Parizu kada je ubijeno više od 150 ljudi.

“Još sam u šoku, bolje da snaja kaže, ali na poslu je. Nasekirana sam i van sebe. Mogu samo reći da on nema nikakve veze sa terorističkim napadom. Moj sin nije terorista! U redu droga i sve to što je bilo, to stoji i to jeste radio, ali ovo…”, govori ona.

Vijest o razlogu sinovljevog hapšenja javila joj je snaja. Jedva se zadržala na nogama.

“Snaja mi je plačući javila telefonom razlog njegovog hapšenja. Kad se nisam srušila i onesvijestila. Povraćala sam. Itekako me potreslo. To nema veze sa mojim sinom. Svi smo van sebe”, ističe ona.

Ne krije da su znali da je njen sin Adis u Njemačkoj. Na dan hapšenja, 19. juna, čula se sa sinom na Viberu.

“Slao mi je fotografije šta sprema za ručak i svoju fotografiju, najednom tajac. Tog dana čuli smo se posljednji put. Kasnije saznajemo da je uhapšen, ali nismo odmah znali razlog hapšenja, to smo tek danas saznali i skamenili smo se”, priča Abazova za “Avaz”.

Kaže, ne zna šta će i kako će sada, hoće li angažovati advokata i kako će se dalje sve odvijati. O tome još, zbog pretrpljenog stresa, ne može ni razmišljati. Na pitanje je li Adis ikad bio u Parizu, majka uhapšenoga to izričito negira.

“Kakav Pariz, Bože sačuvaj. Bio je u Njemačkoj i Holandiji, ali u Parizu nikad. Nema šanse! Vraćam film gdje je putovao te 2015. godine i stvarno ne znam da je ikad bio u Parizu. Ne znam kako njega povezaše sa tim”, izričita je ona.

Vidno nasekirana majka odbacuje i potvrđenu optužnicu Suda BiH kojom se Abaz tereti za krivično djelo organizovanog kriminala, u vezi s krivičnim djelom neovlaštenog prometa droge.

Optužnicom su obuhvaćeni Admir Mahmutagić, Deni Stanišić, Almir Mrkonjić i Semedin Topčagić, a svi su bili dio grupe koju je formirao upravo Abaz.

Adis Abaz sa suprugom ima dvoje djece.

Komšije: Gdje ima dima, ima i vatre
U Janjićima kod Zenice svi u komšiluku znaju za Abaza. Prva asocijacija na njega su droga i policija, ali rijetki žele javno govoriti o tome.

“Radio je sve što nije trebao. Bavio se drogom, naoružanjem… Gdje ima dima, ima i vatre, tako da je vjerovatno on i počinio taj terorizam”, govori Mustafa Imamović.

“Znam da je povezan sa drogom. Viđao sam i policiju ispred njegove kuće”, govori Jusuf, kojeg su novinari sreli na ulicama Janjića.

Ostali mještani saglasni su da su Abazova supruga, majka i djeca dobre komšije, ali da je on od malih nogu bio problematičan.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Stravičan udes kod Mostara, poginule dvije osobe

M.

Sjajni Mitrović: Srbija se sa četiri gola oprostila od Beograda

Zeljka

Sijarto: EU treba da iskoristi svaku priliku za dijalog sa Rusijom

M.

Ostavite komentar