12. Decembra 2021.

Majina posna kremasta tortica

Big Portal

https://www.instagram.com/p/CXVyXVzAUB_/

Sastojci (24-26 cm kalup)

Kora: mljeveni posni keks 280 gr (može i više ili manje, po želji)

1,5 cjedjena narandža

Prvi fil: 1/2 l sojinog mlijeka

4 kašike spelte tip 630 ( može bijelo oštro brašno)

4 kašike eritrola (bijeli šećer)

1 puding burbon vanilija

2 vanilin šećera

90 gr posnog maslaca (stavite margarin ako ne možete naći nešto kvalitetnije)

4 kašike mljevenog eritrola (šećer u prahu zamjena)

Drugi fil:

1/2 l sojinog mlijeka

4 kašike spelte tip 630 ( može bijelo oštro brašno)

4 kašike eritrola (bijeli šećer)

1 puding čokolada

2 vanilin šećera 90 gr posnog maslaca (stavite margarin ako ne možete naći nešto kvalitetnije)

4 kašike mljevenog eritrola (šećer u prahu zamjena)

Ganaš:

300 gr bijele posne čokolade

200 ml kokosovog mlijeka iz konzerve napolitanke da! (opciono)

1. Napravite prvo oba krema. Pomješajte sve sastojke za prvi fil sem margarina i šećera u prahu. Zakuhajte i kuhajte 2-3 minuta uz stalno miješanje da se ne naprave grudvice. Stavite preko providnu foliju i ostavite da se ohladi. Isto napravite i sa drugim filom.

2. Iscjedite narandžu. Potom napravite koru i ostavite da se ohladi. Kada su se kreme ohladile dodajte umućen maragarin sa eritrolom (umutite posebno margarin i eritrol). Stavite prvo bijeli pa crni sloj.

3. Za ganaš istopite čokoladu u mlijeku, ne kuhajte. Rukama usitnite napolitanke i ubacite u ganaš i sa tim prelijete tortu. Ostavite da se dobro ohladi.

Uživajte.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare