Sastojci (24-26 cm kalup)
Kora: mljeveni posni keks 280 gr (može i više ili manje, po želji)
1,5 cjedjena narandža
Prvi fil: 1/2 l sojinog mlijeka
4 kašike spelte tip 630 ( može bijelo oštro brašno)
4 kašike eritrola (bijeli šećer)
1 puding burbon vanilija
2 vanilin šećera
90 gr posnog maslaca (stavite margarin ako ne možete naći nešto kvalitetnije)
4 kašike mljevenog eritrola (šećer u prahu zamjena)
Drugi fil:
1/2 l sojinog mlijeka
4 kašike spelte tip 630 ( može bijelo oštro brašno)
4 kašike eritrola (bijeli šećer)
1 puding čokolada
2 vanilin šećera 90 gr posnog maslaca (stavite margarin ako ne možete naći nešto kvalitetnije)
4 kašike mljevenog eritrola (šećer u prahu zamjena)
Ganaš:
300 gr bijele posne čokolade
200 ml kokosovog mlijeka iz konzerve napolitanke da! (opciono)
1. Napravite prvo oba krema. Pomješajte sve sastojke za prvi fil sem margarina i šećera u prahu. Zakuhajte i kuhajte 2-3 minuta uz stalno miješanje da se ne naprave grudvice. Stavite preko providnu foliju i ostavite da se ohladi. Isto napravite i sa drugim filom.
2. Iscjedite narandžu. Potom napravite koru i ostavite da se ohladi. Kada su se kreme ohladile dodajte umućen maragarin sa eritrolom (umutite posebno margarin i eritrol). Stavite prvo bijeli pa crni sloj.
3. Za ganaš istopite čokoladu u mlijeku, ne kuhajte. Rukama usitnite napolitanke i ubacite u ganaš i sa tim prelijete tortu. Ostavite da se dobro ohladi.
Uživajte.