Majčinstvo opisala brutalnom iskrenošću; "Zato ne želim djecu" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Majčinstvo opisala brutalnom iskrenošću; “Zato ne želim djecu”

Majčinstvo je predivno i zahtevno, a mnoge se majke slažu da se radi o najtežem poslu na svetu. Jedna mama je oduševila mnoge kada je otkrila što je najviše muči otkad je rodila bebu. Hiljade žena su se složile sa njom.

Bejli Mekfirsen, koja ima blizu 300 hiljda pratioca na svom TikTok profilu @bmcpher, proslavila se deleći smešne videozapise o životu majke preslatke trogodišnje kćeri Noe, ali ova posljednja objava bila je nešto ozbiljnije prirode.

Objasnila je kako je majčinstvo delovalo na njen život

U videu ona iskreno progovorila o tome koliko je bila šokirana do srži kada je postala roditelj, kao i kako se borila s činjenicom da njen suprug nije doživio iste promene kao ona.

“Volela bih da sam znala koliko je zahtevno da budem majka”, kaže ona. “Ne da bih mogla promeniti svoju odluku, ali da sam bila spremna, da sam bila upozorena na surovu stvarnost, možda ne bih bila tako razbijena do srži”, nastavila je.

Istakla je da je čeznula za slobodom na isti način na koji je još uživao njen suprug:

“Volela bih da sam znala da ću morati da promenim svoj život, svoje biće, sve ono što jesam i što sam bila. Krivica, pritisak, težina koju moram da nosim ceo dan i noć dok on ostaje isti”.

Neke su žene napisale da je upravo to razlog zbog kojeg ne žele decu

“Hvala na iskrenosti. Zato ne želim decu”, napisala je jedna.

“Čudi me što više ljudi toga nije svesno. To je nešto što znam odmalena i razlog zašto neću imati decu”, komentarisala je druga.

Gubitak slobode

Osećaj su delile i druge mame: “Volela bih da moj muž shvati da se cep moj život promenio kada se ona rodila, a njegov je ostao potpuno isti. Jako sam usamljena”, priznala je jedna mama.

“Nikad u životu nisam bila toliko povezana s nečim”, složila se druga.

Iako je bilo jasno da su mnoge mame u istoj situaciji, one sa starijom decom ohrabrile su Bejli rekavši da je to teška faza koja će proći i da će joj nedostajati kad joj kći bude starija.

Danas objavljeno

Emily Ratajkowski opravdala status modne ikone i pokazala savršen spoj senzualnosti i glamura

Vanja A

Kraj jedne ere: Njujork zvanično uklonio sve telefonske govornice sa ulica

Vanja A

Daleko od očiju javnosti: Rihanna i ASAP Rocky odlučili gdje će odgajati sina

Vanja A

Ostavite komentar