25. Aprila 2021.

Magna ulazi u proizvodnju električnih vozila

Big Portal

Kompanije su se dogovorile da zajedno dizajniraju vozilo, obave inženjerski posao i naprave ga na platformi kompanije REE. Električna vozila moguće je praviti prema tačnim specifikacijama “globalnih tehnoloških kompanija i izgrača iz oblasti e-mobilnosti” dok ubrzavaju svoj ulazak na tržište, navodi se u zajedničkom saopštenju dve kompanije.

Lokacija i vremenski okvir za početak proizvodnje, kao i finansijski uslovi, nisu otkriveni. Saopšteno je da će dve kompanije deliti potencijalne prihode u budućnosti. Startap firma je potpisala sporazume o narudžbi oko 260.000 vozila koja će koristiti njenu platformu.

Magna je ranije pominjana kao potencijalni partner kompanije Apple u razvoju autonomnog električnog vozila. Kanadska firma već pravi automobile prema ugovorima sa BMW-om i Land Roverom. Prošle godine je napravila zajedničku kompaniju sa LG Electronicsom za pravljenje električnog pogona u nameri da zauzme svoju poziciju u rastućem tržištu električnih automobila. Magna pravi sve – od šasija i automobilskih sedišta do senzora i softvera.

REE Automotive, sa sedištem u Tel Avivu, je jedna od mnogih novih startap firmi koje se bave električnim vozilima i baterijama. Njena tehnologija, koja obuhvata pogon, ogibljenje i kočnice – integriše se u ravnu modularnu šasiju koja može da primi različlite baterije i iskoristi se za različite tipove vozila.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare