Magija je opet tu - Testirali smo Honor Magic4 Pro - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Magija je opet tu – Testirali smo Honor Magic4 Pro

Prvi premijum telefon sa ozbiljno zakrivljenim ekranom predstavljen je zvanično u martu 2017. godine i zvao se Samsung Galaxy S8. Možemo da pričamo šta god, ali Samsung je te godine napisao istoriju, pa su narednih nekoliko godina skoro svi proizvođači koji su držali do sebe imali telefone sa zakrivljenim ekranom.

U 2021. i 2022. godini, modela sa zakrivljenim ekranima je sve manje, nama je iskreno žao zbog toga iako znamo da se dobar deo publike neće složiti, jer ima nešto u tim oborenim ivicama i eleganciji ekrana koji deluje kao da nema bočne ivice.

Sa druge strane, cena zakrivljenih ekrana ograničila je proizvođače uglavnom na najvišu klasu uređaja. Jedan od proizvođača koji uprkos svemu nije želeo da podlegne trendu ravnih ekrana i ravnih okvira je Honor, a mi smo imali prilike da se poigramo sa Magic4 Pro modelom, perjanicom njihove ponude.

U pitanju je telefon koji ukršta koplja sa najboljim modelima aktuelne ponude konkurencije po svim ključnim parametrima: kamerama, ceni i performansama. Kada je najviša klasa telefona u pitanju, sve mora da bude tip-top, a tako i jeste kada bacite pogled na specifikacije Honor Magic4 Pro modela.

Snapdragon 8 Gen 1, 8 ili 12 GB radne i 256 ili 512 GB brze skladišne memorije, zakrivljeni LTPO OLED ekran sa osvežavanjem od 120 Hz, IP68 zaštita, vrhunski sistem kamera i brutalno brzi punjač. Naravno, i cena je vrhunska, pa se Honor Magic4 Pro prodaje za 13 9.990 dinara, što je cena slična Samsung Galaxy S22 Plus i Apple iPhone 13 modelima. 

Benchmark.

Danas objavljeno

Samsung sa One UI 5.0 iskopirao iOS 16 zaključani ekran

Vanja A

Intel odgovara na Zen 4 izazov, 13. generacija Core procesora spremna

Vanja A

iOS 16 pravi ozbiljne probleme sa baterijom

Vanja A

Ostavite komentar