14. Oktobra 2021.

Mafija u problemu – poslovi im propadaju zbog “mekanih i glupih milenijalaca”

Big Portal

Navodni vođa njujorške kriminalne porodice Kolombo, 87-godišnji Endru Ruso uhapšen je prošlog meseca, a jedan od razloga njegovog pada je i to što je neuspešno upravljao mlađim saradnicima, ispričao je za “The Wall Street Journal” bivši agent FBI-a Skot Kurtis.

Rusoovo dugogodišnje mikroupravljanje pokazalo je nepoverenje u sposobnosti mafijaša na nižim nivoima, smatra Kurtis.

Nekoliko bivših državnih istražilaca dodalo je da mafijaši milenijalci ne posluju na način na koji su njihovi stariji saradnici i kolege navikli, pa to stvara problem organizacijama.

“Stariji članovi mafije žale se da su milenijalci, koji su odrasli u predgrađima, a ne na ulicama grada, mekši, gluplji te da nemaju kodeks lojalnosti, kao njihovi prethodnici. Osim toga, uvek “tipkaju” po mobilnim telefonima”, piše novinar časopisa.

Upravo je dopisivanje milenijalaca putem mobilnih telefona dosta koštalo navodnog vođu porodice Kolombo.

Jedan od njegovih mlađih saradnika optužen je da je slao preteće poruke dok je iznuđivao novac. To se na kraju pokazalo kao inkriminirajući dokaz.

“Kod njih se sve nalazi u telefonima”, rekao je novinaru jedan bivši član mafijaške porodice.

“Iako svakodnevni rad mafije izgleda malo drugačije od rada ostatka sveta, problemi u upravljanju nisu toliko drugačiji. Ove pukotine u funkcionisanju organizovanog kriminala mikrokosmos su gospodarstva izmučenog generacijskim ratovima, a radno mesto je bojno polje”, prenose sad američki mediji te dodaju da su “milenijalci stvorili ‘novo normalno’ koje se u potpunosti temelji na digitalnom”.

Taj generacijski jaz je toliko velik da je, čini se, čak ušao i u podzemni svet rada, gde su visokorangirane osobe, poput, primera radi gore spomenutog Rusoa, navikle na tradicionalan način rada, te zbog toga nisu spremni da prepuste svoju moć mlađoj generaciji za koju smatraju da – nema pojma.

Inače, milenijalcima se smatraju generacije rođene između 1981. i 1996. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare