Maduro: Pokušaj američke agresije naići će na čvrst odgovor patriota - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Maduro: Pokušaj američke agresije naići će na čvrst odgovor patriota

Svaki pokušaj američke imperijalističke agresije naići će na čvrst odgovor patriota riješenih da hrabro brane svoju domovinu, rekao je danas predsjednik Venecuele Nikolas Maduro.

“Imperija SAD ponovo je potcijenila svjesnost i odlučnost naroda Venecuele. Uvjeravamo vas da će svaki pokušaj imperijalističke agresije naići na čvrst odgovor patriota koji vole i hrabro brane svoju domovinu”, naveo je Maduro u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Twitter.

Nešto ranije je ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino Lopez nazvao napad na mrežu električne energije te južnoameričke države činom agresije.

Nedugo zatim je ministar za komunikacije Venecuele Horhe Rodrigez objasnio da je Lopez mislio na hakerski napad koji je navodno izvršen iz SAD.

Maduro je, takođe, izrazio sumnju da je Vašington odgovoran za nestanak struje i optužio je SAD za vođenje “rata oko električne energije”.

Karakas i 20 saveznih država Venecuele bili su pogođeni nestankom električne energije 7. marta.

Prema podacima Nacionalne elektrodistribucije, uzrok nestanka struje u Venecueli je sabotaža u jednoj od najvećih hidroelektrana.

Danas objavljeno

Novo ludilo na australijskim aerodromima: “Skandal”, “odvratno”, “zlostavljački”

M.

Crni rekord: U BiH 3.342 slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 39 osoba

M.

Čerkez: Situacija sve teža, uskoro nova pravila

M.

Ostavite komentar