Mađarska se povlači sa Evrosonga jer je takmičenje "previše gej"? - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Mađarska se povlači sa Evrosonga jer je takmičenje “previše gej”?

Mađarska ove godine neće učestvovati na Pesmi Evrovizije zbog navodne povezanosti tog takmičenja sa LGBTQ kulturom, piše britanski “Gardijan” pozivajući se na izvore u mađarskojh nacionalnoj televiziji MTVA.

MTVA, međutim, nije navela konkretne razloge odustajanja od učešća na Evrosongu, već je u saopštenju poručila da će umesto toga “direktno podržati vrednu muzičku produkciju mađarskih pop talenata”, prenosi NME.

Mađarski portal “Indeks” takođe je naveo da je razlog za povlačenje to što je Pesma Evrovizije “previše gej”, ali je predstavnik vlade Viktora Orbana odlučno demantovao te navode nazivajući ih lažnim vestima.

Britanski mediji, međutim, ističu da je mađarski TV komentator Andraš Benčik, komentarišući odluku MTVA, Evrosong nazvao “homoseksualnom flotilom”.

“Pozdravljam odluku, i iz perspektive mentalnog zdravlja, da Mađarska ne učestvuje u homoseksualnoj flotili na koju se svelo ovo međunarodno muzičko takmičenje. Mnogi mladi ljudi su mislili da je to nešto za mlađe od 18 godina, ali se na tom događaju ukus publike uništava vrištećim transvestitima i bradatim ženama”, naveo je Benčik.

Izvor: N1/NME

Danas objavljeno

Oboren rekord na OnlyFans – ali postoji veliki problem

Vanja A

Najveći glečer na svijetu više ne postoji: Bio je težak milijardu tona, razbio se na nekoliko dijelova

V.R.

Javila se starleta koja je uništila vjeridbu Džej Lo i Aleksa

V.R.

Ostavite komentar