Mađarska: Privreda stoji do imunizacije starijih od 65 godina - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Mađarska: Privreda stoji do imunizacije starijih od 65 godina

Mađarska ne može pokrenuti svoju privredu prije vakcinacije svih osoba starijih od 65 godina protiv virusa korona, rekao je danas premijer Viktor Orban, nakon što je u toj zemlji registrovan rekordan broj umrlih na dnevnom nivou od kovida 19.

U Mađarskoj je u protekla 24 časa registrovano 252 preminulih nakon rasta broja pacijenata primljenih u bolnice i osoba priključenih na respiratore, što je dovelo sistem zdravstvene zaštite na ivicu kapaciteta.

  • Što se tiče datuma ponovnog otvaranja, možemo reći da, prije nego što osobe starije od 65 godina koje su se prijavile za vakcinaciju ne budu primile dozu, ne možemo to učiniti jer će to samo izazvati probleme – naglasio je Orban.

Treći talas pandemije spriječio je realizaciju Orbanog plana za postepeno otvaranje ekonomije od kraja marta i početka aprila nakon što je djelimična blokada koja je bila uvedena od novembra bila produžena zatvaranjem škola i obdaništa.

Medicinska komora Mađarske objavila je upozorenje da odlasci u kupovinu ograniče na jednom sedmično, ukoliko je moguće da se izbjegava javni prevoz i odgode eventualna interna putovanja.

Broj zaraženih je u porastu u Mađarskoj uprkos tome što su mađari među prvima po stopi vakcinacije.

Mađarska je prva članica EU koja je kupila i koristi kinesku ili rusku vakcinu, zbog kašnjenja isporuka sa Zapada.

Danas objavljeno

U toku pretresi poslovnih prostora Republičke uprave civilne zaštite i imovine Milana Novitovića

M.

Podgorica: Dvije bombe bačene na kuću policajca

M.

Državna sahrana Abea uz stroge mjere bezbjednosti

M.

Ostavite komentar