2. Novembra 2021.

MacOS 12 Monterey pravi problem na nekim starijim Mac računarima, pa ćete možda željeti da odložite ažuriranje

Big Portal

Ova glavna verzija je prvi put otkrivena tokom keynote-a WWDC21, još u junu. Od tada je bio u beta testiranju kako bi se osiguralo nesmetano iskustvo za javnost. Ironično, čini se da je stabilna verzija blokirala starije Mac računare nekih korisnika, na osnovu pritužbi na mrežama.

tvit1.jpg

Prema MacRumorsu, tvitovi ljutih i zabrinutih korisnika koji ne mogu da uključe svoje Mac računare pojavili su se na internetu. Proces ažuriranja na macOS 12 jednostavno je blokirao njihove računare i učinio ih beskorisnim. Mac računare je teže pokrenuti kada su zaključani, u poređenju sa iPhone-ima, iPad-ima i iPod-ima. U nekim slučajevima će čak zahtevati i fizičku popravku.

tvit2.jpg

Čini se da problem uglavnom pogađa starije Mac računare, posebno one sa Intelovim pogonom. Nije toliko rasprostranjena kao prošlogodišnja katastrofa u Big Suru, ali i dalje ubija dovoljno uređaja za PSA. Ako ste zabrinuti ili u velikoj meri zavisite od svog Mac-a za posao ili učenje, predlažemo da sačekate buduće ažuriranje macOS-a.

tvit3.jpg

Apple trenutno testira macOS 12.1 beta, ali se ne očekuje da će biti objavljen ovog meseca kao stabilan za javnost. Nejasno je da li ova verzija rešava problem sa blokiranjem, ali pretpostavka je da je Apple svestan problema, s obzirom na to da je Apple podrška potvrdila i odgovorila na neke od tvitova.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare